14

бай Х

преди 10 години

"Според Куюмджиев е рано да се говори за цената на реактора, както и колко ще струва токът от него, защото ще минат до 20 години, докато се стигне до експлоатация на реактора. "E&аси логиката!А защо никой не отчита измиращото население на България?!? Към 2050-а година вместо 7 ще сме 5 милиона, ако сега 6 GW са достатъчни за 7 милиона - колко ток ще трябва за 5?Да не говорим какъв ще е етническият състав...

13

MM

преди 10 години

До genxХората от западна Европа продължават да строят ядрени реактори защото това е най-евтината енергия в момента, иначе трябва да си покрият държавите с вятърни генератори за да имат ток. Това със спирането на ядрената енергетика е прах в очите. Просто измислят нови типове реактори.

12

vesko02

преди 10 години

Всъщност той беше ли изобщо в САЩ?

11

Do Rumen221

преди 10 години

Леко да не се размирише. Имаме уран, но далеч не са най-големите залежи в света. Най-малкото няма проучвания да са такива та ми е чудно ти как разбра къде е и за колко години е. С най-големи залежи са Австралия. Целия световен запас от уран в момента стига за около 100-200 години още при тези темпове на консумиране на енергия и с тази технология. Енергията на бъдещето е в Тория, затова и започнаха усилено да разработват LFTR реактори и Русия и Индия и УК. Най-много Торий има Индия.

10

4321

преди 10 години

А кой е тоя Стойнев че да избира по каква технология ще бъде 7-ми блок? Конкурси, предпроектни проучвания, разрешения от ЕС, комисии и тн има ли? Хванал си торбата под ръка, отишъл в САЩ и решил - ще строим американски реактор. Да си го строи в двора, когато става въпрос за държава и държавно предприятие трябва да се чуе мнението на гражданите, а не на партийни апаратчици и *** без нужната компетенция.

9

Енергетик

преди 10 години

То и за Белене няма подписан договор, а изхарчиха няколко милиарда и за Южен поток няма договор, а вече се харчат пари... Не се притеснявай, НАРОДЕ!

8

Стойчо

преди 10 години

Това правителство е връо!

7

rumen221

преди 10 години

Крадат Най-голямото ни богатство!Притежаваме най-голямото находище на уран в света! Започва от Бургаз, минава м/у Ямбол и Елхово, под Кърджали и Рила. До 92 г. от него се е добивал триураниев осмооксид и тока е бил 0,2 ст.Имаме уран, за да се осигури и Европейската енергетика 100 000 години!Горивото стои и чака Турция и Америка да го откраднат с Еврорайон Тракия или УМЕН ДЪРЖАВНИК (поне колкото бай-Тошо селянчето) ЗА ДА СТАНЕМ ЯДРЕНИТЕ ГОСПОДАРИ НА ЕВРОПА!Най-добре е да пуснем 3 и 4-ти блок на АЕЦ Козлодуй. Втората и третата опция са 1-ви и 2-ри блок на АЕЦ Белене.

6

Kaleko Aleko

преди 10 години

Овчаров хвана приятелчето на Станишев - Стойнев, за гушата. Интересно става.

5

Анонимен

преди 10 години

Незнам дали е законно или незаконно това което прави Стойнев, но Борисов преговаряше за неща които си нямаше и хал хабер.....

4

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

преди 10 години

Направих си труда да прочета цялата статия и много ме заинтригуваха редовете , в които пише, че след 20 години няма да имаме друга алтернатива......Драги ми политици, продължавайки със същата политика на погубване и заличаване, след 20 години няма да има нужда от нов атомен реактор, тъй като българи няма да има до тогава, а на останалите тук ще са ромски племена, а атом на тях не им е нужен, така че се насочете към коневъдството, то ще е перспективно след 20 години!

3

Анонимен

преди 10 години

Който е работил в строителството знае лафа "опъване на канапите" - означава, че надника ти върви, мотаеш се и с колчета и канап се маркират къде ще бъде строежа.Всичко което се прави по темата АЕЦ от няколко години е подобно на дейността "опъване на канапите".

2

българина

преди 10 години

Поредната афера на българските политици.Как незнаеш цена а казваш че ще е по-евтин от тези в Китай и САЩ?Или може би братският американски народ ще ни построи нещо ей така като подарък?Все пак ние сме в ЕС и имаме интерес фирми от Европа да строят тук за да се повиши стандарта на живот!Горивото ще го разнасяме по света като разлепен афиш......

1

Иванофф

преди 10 години

Ама подпишете първо , а после го мислете ;))))))))))))))))))))))))) - ако случайно договора не мине, после ще ни осъдят за Х2 повече пари!! - нали целта е чрез изкуственото - парите /над-човешко=>задължения/ да се управляват маймуните... то това и *** вече го виждат!