32

до ошо

преди 11 години

Ти откъде знаеш, дали погребаните в изоставените гробове имат живи роднини, които да ги поддържат? и ако имат, дали са в България? Това за неприбраните урни с праха на покойниците е статистика, а не разсъждения. Тези шведи са имали пари да платят кремацията на роднините си и после не са отишли да вземат праха им. И какво като църквите им са лъскави, душите им са мъртви. Затова са начело по самоубийства и алкохолизъм Ама, *** и света да е обиколил, все трябва да каже нещо грубо и просташко.

31

Osho

преди 11 години

До Анонимен A ходил ли си по нашите гробища да видиш колко гробове нямат паметници и не са поглеждани от години? Много наизуст говорите ей! Влизал ли си в шведска цръква, виждал ли си техните гробове на кво приличат и нашите, явно не си, както не си виждал и много други неща да си свериш часовника!

30

Osho

преди 11 години

До до 17 OshoПърво съм мъж бе *** ;) и второ живял съм там и знам какво е, и както казах Швеция не е Европа, четете внимателно шматки! А за Ошо с ролексите и ролс ройсите не ми говори, знам повече от теб със сигурност!

29

leika

преди 11 години

До Анонимен "що правят пропаганда на комунизма"защото в швеция е комунизъм, само че по-лъскав и могат да пътуват, но не могат да емигрират с децата. огромен брой случаи в които родителите са спирани на летището и децата са спирани от емиграция. всички са с еднакви заплати, има дивни регулации на малкия бизнес, сакън некой да не забогатее...

28

Анонимен

преди 11 години

Турско да стане нема да ги дам преди 5 год. на нищо-ни на градина,ни на ясла.

27

Валя

преди 11 години

"Първо ми беше много трудно да свикна с това, че децата ми заспиват някъде другаде, казва Мария Клицероф, 39-годишна майка, която работи като асистент на хора със затруднения в ученето."Нещо не мога да разбера - кога учат тези хора със затруднения в ученето - през нощта ли, че тази майка, която им помага, ползва нощна детска градина.

26

Анонимен

преди 11 години

държавата е благополучна нещо ми напомня начина на гледане на деца от преди 89 годинащо правят пропаганда на комунизма

25

bolka

преди 11 години

Добре е, когато родителите са на работа и има кой да се грижи за децата им.Не е добре обаче, когато са откъснати за много време от тях.Къде остава тогава семейството?И ако това в бъдещето, то е ужасяващо - жените за разплод, мъжете за осеменители и учрежденията за отглеждане на деца - като овцеферми!

24

Анонимен

преди 11 години

Номер 23 е прав. В крайна сметка, за какво раждат деца? Само да имат поколение и някой да продължи гените им?

23

Анонимен

преди 11 години

Аз съм шокирана от липсата на компетентен персонал и възможността почти всеки втори да стане учител. Има и много фалшиви сред тях, зависи на кого попадаш, но аз съм отвратена от отношението на персонала в това което те наричат иъпна фиършколеверксамхет, простотията спрямо деца и тук също я има, а за педагозите в дома, където бяхме преди да изгубя децата ми, не ми се говори за компетентност...защото ми изглеждаха изостанали и неподходящи за това.

22

Анонимен

преди 11 години

Не е вярно. Уважават само децата на богатите и тези, които имат бяла коса. Но най-доброто за детето не е да прекарва по-голямата част от времето си далеч от родителя.

21

до 25

преди 11 години

Ти с това си изказване, абе да не би да си израсъл при ***.

20

Една работеща майка

преди 11 години

Децата ми са с мен, от първия си ден, без да са отделяни за ден дори. Няма баби, няма дядовци, няма 1 ръка помощ. Родих ги и трябваше да скачам веднага в грижи. Пет зими една след друга - не мога да ви опиша как ми се отрази. Работя от близо две години, мъжът ми е нон-стоп на работа. От "добре уредените" детски заведения в България (София) децата ми са постоянно болни. Какви котешки каваци са, за да успяваме да ги отглеждаме и да работим не е за разправяне. Хайде, кажете кое е доброто в случая?

19

Анонимен

преди 11 години

Абе, така децата по-"лесно" и приятно ще възприемат, че, примерно "п.дераслъка" си е нещо готино, ще бъдат информирани, че по новия закон имат право да съдят родителите си за нарушени права. Ще научат обичаите на ***, турци и евреи, а своите ще забравят. Абе има много предимства. И най-важното, че ще станат бездушни зомбита, готови за новия живот(!?) при Новия световен ред.

18

Анонимен

преди 11 години

мда, нещо като дом за сираци, които в събота и неделя отиват на благотворително гости. толкова много психолози пишат, колко е важно детето да е в контакт с родителите си, особено с майката и как отделянето дори за няколко дни в най-ранна възраст се отразява негативно на психиката на детето и на бъдещите отношения с майката. нищо чудно, че в швеция че прахът на 45% от кремираните покойници никой не прибира от крематориумите.факт.

17

Бизнесмен

преди 11 години

Само така- и аз искам да ми се работи от 6 сутринта до 12 вечерта!

16

Анонимен

преди 11 години

Детските ясли и градини създават чудесни условия за отчуждаване, зомбиране и пояничарчване на децата.Програмите се пишат от едни хитри чичковци с очила и се прилагат от едни строги, бездушни госпожи. Това е екстра начин детето да мутира морално в духа на глобалната епоха.Но пък на майките са доволни. Самите те плод на такова възпитание, не им пука. Те се вълнуват от кариера, секс, пари - "лайф".Обществото деградира лавинообразно. Случаи при който, баджанака убил балдъзата по поръчка за 500лв.

15

Osho

преди 11 години

Скандинавия не е Европа! България е Ориента! Смешно е да се комнетират по този начин нации на светлинни години пред нашата! Срещу тях да тичаме няма да ги стигнем!

14

Анонимен

преди 11 години

Българските майки се възмутени разбирам, друго си е да седиш по площадките, да пушиш и да пиеш кафе, да разчиташ на възрастни баби и да получаваш майчинство 2 години.

13

много съм си добре

преди 11 години

травмиращо, глупости, аз съм ходил на целоседмична детска градина между 4 и 7 годишна възраст, само уикенда с родителите - въобще не ми правеше впечатление че не ги виждам всеки ден. все едно много се виждате, когато те се връщат в 7 от работа, а те слагат да спиш в 8. много добре са го измислили шведите.