90

Михаела

преди 11 години

Браво на това детеи!

89

Анонимен

преди 11 години

Изумително!!!! Само на 9 г. а е прочела 288 книги повече от Б.Б. ........................

88

Браво

преди 11 години

Браво на момичето!!! Такива трябва да са децата на България, а не с цигари, бутилки и къси полички по дискотеките. А за тези, които смятат, че това е ненормално мога само да ги предупредя - " Внимание!!! Четенето развива мозъка!" P.S И за тези, които смятат,че едно дете на пет годинки не може да прочете "Пипи Дългото Чорапче" и да я разбере - то те явно са сричали до 3 клас и сега избиват стари комплекси.

87

тангента19

преди 11 години

Спряганите от Шимон Дянков 8000 лв трябва да отидат при такива деца , а не при индивиди , които даже не са си пресметнали подаръците през изминалата година

86

иван

преди 11 години

много се радвам за това дете!Лошото е ,че в страната на прочелите само Винету няма място за тези деца и те си тругват оттук-казвам го от собствен опит,за жалост!

85

Kzint

преди 11 години

Помните ли кога какво сте прочели? :) => goodreads

84

Онанимен

преди 11 години

И аз имам свои рекорди по четене на книги:1. за 6 дни поредицата Кръвта на Амбър на Роджър Зелазни.2. за 10 дни поредицата Фондацията на Айзък Азимов.

83

Онанимен

преди 11 години

Така като го гледате детето, като порасне ще стане една хубавица. След нея ще ходят маса мъже и тя ще направи нов рекорд: ще счупи 289 х*я за една година. :)Ще е прочела в книгите какво и как да го прави и ще се кефи на живота, а вие, неграмотници само ще гледате.

82

tishko

преди 11 години

на две годинки чете?!?! Айде по-полека...

81

123

преди 11 години

Медиите да излъчват повече подобни новини макар да мисля, че това е доста пресилено. Не е възможно дете на 9 да прочете толкова книги. Кога ходи на училище, кога пише домашни, кога играе с приятели, това е 1 книга за ден и 1/2. Аз също обичам да чета и уча на това детето си, но има и други неща децата. Трябва да играят така както и ние играехме.

80

Don Claude

преди 11 години

Похвално, но на 9 години не е ли малко пресилено...

79

Kiril

преди 11 години

Bravo na momicheto,no tova e absyrdno ... dete koeto trqbva da se razviva s mirogled sedi i chete samo knigi!Za sajalenie takiva deca s golemi vazmojnosti gi sasipvat ... knigite koito e prochela sa q napravili kyca za drygi neshta v jivota ... bolna rabota!

78

bolka

преди 11 години

Браво на детето! Все по-малко са децата, които обичат да четат книги, както и семействата, в които книгата е на почит!Само че статията е некадърно написана. В желанието си да изтъкне любознателността на детето, авторът е прекалил, посочвайки бройката прочетени книги, това е много относително понятие. Именно това поражда негативните коментари.Последното изречение е много нереално - излиза, че дете на две годинки може да чете книжки?! Едно е да харесва да му четат, съвсем друго е да чете.

77

Анонимен

преди 11 години

Петя Дубарова не се ли самоуби бай дъ уей?????

76

ГЕРБЕР

преди 11 години

По времето на Станишев нямаше такива деца - факт!!!! Това дете за да е толкоз умно, значи лично Бойко е намигнал на майка му :))))

75

Анонимен

преди 11 години

Аз пък знам за едно момиче, научило се да чете на 2,5 год. На 3 г. е за почнала да съчинява кратки стихотворения, а не пет вече е ходила сама до читалището да си взима книги. Казвала се е Петя Дубарова.

74

Анонимен

преди 11 години

Болна сдухла, след 1 година ще е с 5 диоптъра това хлапе :((((

73

анонимен1

преди 11 години

глупости едно 2 годишно дете да не казвам и бебе не може да прочете дума пък камоли книга.и няма да я разбере

72

имало едно време

преди 11 години

И отново от мен: Поздравления за медиите, които публикуваха и направиха достояние тази новина на младите хора. А момиченцето да е здраво и щастливо и никога да не угасва жаждата му знания! Успех!

71

имало едно време

преди 11 години

БРАВО на детето! Точно на 5 бях прочела и аз и Пипи дългото чорапче и още няколко книги на Астрид Линдгрен. На нейната възраст по същия начин ходех всяка седмица в библиотеката (детския отдел) и взимах по 5-6 книжки, които понякога прочитах за 3-4 дни само. И не бях само аз така. Сега коментирахме по повод тази новина с много приятели, че всички ние четяхме толкова книжки на тази възраст. И играехме, и на училище ходихме. Е, да, нямаше интернет тогава, нямаше толкова ТВ канали и филми