81

Анонимен

преди 11 години

Напоследък ям едни такива домати - със супер вид и с вкус на пъпеш.-------------- Ми като си скръндза и искаш да ядеш домати за един лев килото, яж ***. На пазара има всякакви домати, ако искаш да ядеш хубави, плащаш си. Ама има избор, а не като едно време да няма откъде да си купиш.

80

Анонимен

преди 11 години

Борисов в момента с 12 от своите министри е в израел на съвместно заседание с изрелският кабинет на което ще се вземе решение да да обвиним Иран и Хизбула за атентата в Бългас организиран от Мосад и да се даде на ционистите от израел българска зем.земя от държавния поземлен фонд ,случая с палестинците се повтаря с нас

79

bolka

преди 11 години

"Те успокояват, че в българските червени и розови домати няма наличие на израелския ген RIN. В превод името означава никога неузряващ."Т.е. това е публично признание, че доматите в страната ни вече не са от старите вкусни сортове, които имахме. Но и без да го пишат, ние го усещаме като купуваме безвкусни, но издържащи много време произведени в Б-я домати. Да, семената и готовите разсади вече са променени. И не само доматите, погубват се традиционните български сортове зеленчуци.

78

Един Българин

преди 11 години

И аз имам точно такива на цвят домати в двора и ги гледам не знам от колко години, но няма как да кажа, че учените са взели семето от нас или че е същото, т.к. не съм учил за това и нито има как да съм сигурен нито зная от достоверен източник, на който да се позова.Хайде със здраве и дано да няма ГМО, че вече се чудя от къде да си купувам земеделска продукция и разсад.

77

Един Българин

преди 11 години

Като чете човек коментарите и може да заключи че у нас най-тъпите са учените, а всеки друг е много по-умен и тарикат от тях. Баба ми ги сади, дядо ми ги култучи от ХУ години . . . Не се знае колко е нова "новината", но и бас държа че никой от вас не е бил в института и не е правил разлика между тези на баба му, германия и испания. И аз съм ял безвкусици в Германия. Немците дори спорят че дините не били сладки! Но това могат да правят слабо интелигентни хора, без много много да мислят.

76

Анонимен

преди 11 години

Баси кво ми става гордо от такива статии...

75

Анонимен

преди 11 години

Такива домати съм ял в Германия преди 45 години...

74

charli

преди 11 години

az gi otkrih tezi domati kogato doidoh v ispania predi 16 godini...tuka ima pone 30 sorta domati po magazinite y niakoi stigat do 8 euro /kg.Taka che stiga ste otkrivali neshta koito veche sa otkriti.Tova che v bg go niama ne znachi che ne e otkrito!

73

Анонимен

преди 11 години

Ако има на щанда червен и оранжев домат ,никога няма да купя червения! Който го е опитвал (по селата го имат доста хора) ,знае че е по- вкусен от червения обикновен домат. Вероятно новоизобретения е на база точно този оранжев домат ,който баба ми сади от 15 ,че и повече години. Имаме и други сортове ,от които харесвам домата чушка. От далече е точно като чушка и почти няма семе. Има вкусно и плътно месо и понеже е голям е по- удобен за лютеница от малките продълговати домати.

72

селекционер

преди 11 години

До АнонименНе са хибридни! Четете...

71

bez

преди 11 години

Ama vie mojete i hodesht domat da izmislite. Az Genne Modificirani La... ne shta da yam. Vie si gi yajte. Az iskam normalen cherven domat. Kakto bab go e yala.

70

до koko

преди 11 години

Наистина, че от десетилетия има и жълти домати, и жълти чушки, и жълти дини.По селата е пълно с подобни естествени сортове зеленчуци.

69

koko

преди 11 години

Това е майтап ! В много села бабите си гледат такива домати от поне 30-40 г.Тия учени са открили топлата вода - смешници ! Идете до някое село и вземете разсад - учени !

68

23г.

преди 11 години

миналата година ги измислиха ... ама щом продължават да рекламират значи не са успели да съберат земеделци да започнат да ги отглеждат :D

67

Безполезни глупости

преди 11 години

Най-после "учените" развалиха пигментите в растението и направиха домати, които не са червени. Очаквайте моркови, които не са оранжеви; ***, които не са ***; магданоз, който не е зелен; чесън, който не мирише; лимони, които не са кисели и т.н.

66

Точка

преди 11 години

Абе, кво е това *** заглавие? Цялата България ли се събра и измисли новия сорт домат? И бебетата, и ББ-то и бабите пред блока? Каква е тая простотия - 21-и век сме, а има ***, които още мислят за национализъм и за това "изберете българското"! А то е? Единствените ценности, заслужаващи респект са езикът, културата и част от историята на България. А да кажеш, че "България изобрети нов сорт домати" е смешно, че чак боли от смях...

65

6u6u

преди 11 години

az gi seq ot 10 godini te sega gi otkrili

64

Анонимен

преди 11 години

Умишлено се унищожиха хубавите български домати, които изнасяхме и навън, за да се внасят пластмасовите на Турция и Гърция, а сега ще откриваме Америка отново.

63

до 80, подкрепящ 75

преди 11 години

Ми купувай си пластмасови зеленчуци, пълни с отрови(съдържащи половината менделеева таблица) бе ***! Преди 16-тина години храната имаше вкус - нещо, което ти явно не притежаваш. Едно време плод зеленчук бил най-гнусния магазин. Ами сега?!? Сега ако изям градински домат се кефя супер много - щото има вкус на домат. Напоследък ям едни такива домати - със супер вид и с вкус на пъпеш. Сигурно доматите, които са набрани лятото на 2012-та, им дават срок на годност до 2013-та...

62

Анонимен

преди 11 години

АМИ ЕДНО ВРЕМЕ КАК НЕ ГНИЕХА В КАМИОНА БЕ? А СИ БЯХА НОРМАЛНИ ДОМАТИ.----------------- Кое едно време? Едно време плод зеленчук беше най-гнусния магазин, с гнили домати и мръсни краставици. Такова нещо като сегашните сергии за зеленчуци бяхме виждали само по филмите. Не знаеш какво значи да скрият здравите чушки и продавача ти набутва полускапани и не можеш да кажеш гък. *** комунистически.