153

да

преди 11 години

Незнам докога още хората няма да осъзнават,че всички трябва да живеем в мир и рабиране. никога няма да има държава само от "чиста" нация без малцинства.Даже Хитлер не е успял след 3 милиона убийства.насилника рано или късно става жертва живота е като бумераг всичко се връща.живейте и се уважайте това е формулата.оствете тези глупости кой какъв е ,има само добри и лоши хора другото е пропаганда и популизъм.

152

Расате

преди 11 години

До фен на хан Крум:По изследвания на редица сръбски учени от началото на 18 век можем да направим изводът,че преобладаващият елемент в Белградският пашалък-неговата равнина част са българите-моравци(торлаци).Българите са основно земеделци и живеят в селища от събран тип(градски тип),докато сърбите са скотовъдци-свиневъди и живеят в селища от разхвърлян тип(влашки тип-на махали) от старобългарски(Валаси-пастири).promacedonia.org/gz/z_vm_predv.htmПоздрави

151

Rasate

преди 11 години

До КазусаВолжко-татарският всъщност е диалект на башкирският тюркски.Т.е. Волжките татари са смесица от Волжките българи,башкири,казахи,уйгури и пр.Като тюркският елемент преобладава за сметка на българският.Голяма част от Волжките българи бягат в Московието и заедно с таврите и балтите формират съвременните руснаци.

150

Вергина

преди 11 години

БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПАРИТЕ КОИТО БЪЛГАРИЯ ПОЛУЧИ ПО БЕЖАНСКИЯ ЗАЕМ СЪЩАТА БЕ В СЪСТОЯНИЕ ДА ПЛАЩА КОНТРИБУЦИИТЕ НА СТРАНИТЕ-ПОБЕДИТЕЛКИ ИНАЧЕ ОЩЕ НЯКОЛКО ПАРЧЕТА ЩЯХА ДА СА ОТКЪСНАТИ ЗАРАДИ ГЛУПОСТТА НА ПОЛИТИЦИТЕ,КОЯТО НЕ ДАТИРА ОТ ДНЕС НИТО ОТ ВЧЕРА!НАШИТЕ ДЕДИ ОСТАВИХА ИМОТИ С КОИТО БЕШЕ ГАРАНТИРАНА ДЪРЖАВНАТА ЦЯЛОСТ ВПОСЛЕДСТВИЕ.АПЕЛЪТ МИ Е ДА НЕ ЗАБРАВЯТЕ КРЪВТА И ПАМЕТТА НА ДЕДИТЕ НИ !СТОЙТЕ ДАЛЕЧЕ ОТ КОСОВО!

149

Вергина

преди 11 години

Няма да затъвам в глупави анализи на народа.Само да припомня на УПРАВЛЯВАЩИТЕ тази злочеста страна,че както винаги в историята са били на страната на грешния и губещия така и сега са на път да направят непоправима грешка. ИСКАМ ДА ПРИПОМНЯ ОЩЕ ЧЕ НАРОДА ИМА ПАМЕТ И НЕ ЗАБРАВЯ ДОРИ И СТОЛЕТИЯ ИСТИНАТА ДА Е СКРИТА ОТ ПИСМЕНОТО СЛОВО.ИСТИНАТА Е ЧЕ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ТАЗИ ДЪРЖАВА СА ДЛЪЖНИЦИ НА МАКЕДОНСКИТЕ БЕЖАНЦИ!

148

Казуса

преди 11 години

Волжските татари говорят тюркски език...

147

Анонимен

преди 11 години

До Волга България- а тези хора на какъв език говорят, нищо че са мюслюмани.

146

Анонимен

преди 11 години

До Вятъра-за сажеление много сте прави.

145

Вятъра

преди 11 години

До Анонимен 168 Добруването на народа ни минава през икономическото възстановяване .Ако икономиката ни работи,ако доходите са прилични ,ако образованието ни е на ниво,ако съдебната система е НЕЗАВИСИМА и т.н. ,малка България би била притегателен център за всички съседни нам народи .И никой няма да мисли колко е ВЕЛИК защото ще може да си позволи всичко което е необходимо .примерно както е в Германия Там не се делят на пруси,баварци,сакси и прочие ...Пропуснах морала ,особено на политиците

144

Анонимен

преди 11 години

До До 147-вие пак помагате с наркотрафик, проституция и нечувани обири на банкомати и др.

143

Анонимен

преди 11 години

да господа съдбата на света е такава, великите сили делят света така както те искат а ние глупаците се караме по м-у си и се правим едва ли не най великите на света.както виждате продължава деленито и в нашите райони, какво ще ни сервират ония гори знае.

142

Анонимен

преди 11 години

До вятъра-да господине ,съгласен съм с вас но как да спрем великобългарския шовинизъм на шепа изчезващ народ които са малцинство в българия и като ги четем каточели са най-многобройните в европа.това са хора които са способни от мними врагове да създадат истински и за проблемите ,за глада мозаците им са изключени и едва ли в близките години ще се осъзнаят.след комунизма от година на година се връщат не назад а в неизвестна посока.създават си герои от рода болен сидеров и бойко борисов.

141

вятъра

преди 11 години

Чета и ми става болно .Албанците - Велика Албания,гърците - Мегали идея .турците -Турция в рамките на османската империя ,Румъния -Вела Румъниа ,и т.н. Абе хора,така ли не искате да проумеете,че ТИЯ ВЕЛИКИ ИДЕИ са тъпотия която води само до кръв и жертви .Далеч по добре ще да забравим нашите псевдо различия и да живеем като нормални хора,да обменяме,култура,бизнес,туризъм.Тия различия ги налага САЩ на принципа РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ .На Балканския п-в има място за всички балкански народи Нека има МИР

140

хех:) до "скънд

преди 11 години

Чети историята ти пич-Скендербег вярно е велик воин, но по онова време "илирите" са нямали самосъзнание на такива. А албанските земи(днешните) са били подмятани между Зета(държава с български корен и преобладаващо българско население), българи, гърци и за много малко време сърби. Самите Кастриоти са били или турци(т.е. той е бунтовник) или гърци(което май е по-вероятно). Та къде се слагаш ти, албанецо, при Скендербег? Даже Джон Атанасов е повече българин от колкото Скендебег албанец.

139

Волга България

преди 11 години

Има връзки. Но на всички сегашни правителства не им изнася да показват истински развит и човечен социализъм, какъвто там са построили. И Русия също избягва да говори за тях, защото картинката в Русия е като тук в Дунавска България - развалено, разрушено, ...

138

Анонимен

преди 11 години

До Волга България-да не би да са с потури като вас

137

Анонимен

преди 11 години

А защо нямате връзки между вас? Не си спомням някой политик да е ходил в татарстан. Защо?

136

Волга България

преди 11 години

Знаете ли, че там не са разрушили социализма. И стопанствата им са пълни с *** и градовете им са красиви и селата подредени, пътищата оправени. Казан, столицата е може би най-модерния и съвременен град. Те са мюсулмани, но не са с ***, нито фереджета. Физически са като нас и нямат нищо общо с монголците.

135

Анонимен

преди 11 години

българите четете историята като дявола евангелието.само бг и армения отправяте исторически обвинения с-у турция.икономиките на албания,македонея, босна ,косово , сърбия,румания,грузия,останалите бивши руски републики се развиват благодарение на турция,веднаж тадич каза че ,,приятелтвото сТР е по необходимо отколкото ЕС.третирайте като враг и с армения стойте гладни и пропъдете младите да работят за чужди икономики и управете демографския проблем с нов възродителен процес.

134

До 155

преди 11 години

И какво като са мюсулмани? Ние да не би да сме кой знае какви християни? В по-голям процент сме атеисти, така, че какво ни пречат верите на хората? А пък българите в Русия са мюсулмани, защото са търгували с арабските държави по Поволжието и от там е дошло и влиянието им върху тях. Ако за нас Дунавските българи Русия е освободителка, то с тях тя е водела войни за територии и надмощие. Сега обаче влага много средства от федералния резерв и ги подпомага.