21

До rossen

преди 11 години

Росене, ако си спец по темата, дай повече информация...2000 Мегавата от новите фотоволтаични панели каква площ заемат?Колко енергия струва самото производство на тези панели и колко години един такъв панел трябва да работи, само да си покрие изразходваната енергия са получаването му.И не на последно място - ако хладилника и котлона ми ползват от този ток, ще искам ли да ги включа срещу скромните 79 ст./квтч

20

rossen.kulov

преди 11 години

24 Нали това ти казват., че се е увеличила консумацията спрямо предвидените стойности.А колкото до АЕЦ Белене - забравете го. Ето вече има нова генерация фотоволтаични панели, които до 2-3 години ще навлязат масово, а те са с доста по високо КПД от сегашните. След 3 години може и нови да измислят и още по-добри да станат.

19

Анонимен

преди 11 години

Ве ... комсомолки приказки ... не можете да направите една бакалска сметка колко се харчи лятно време и да осигурите мощности (каквото и да значи това) . Не разбрах ква работа имат да пищят по весниците вместо да свършат няква работа, а не само да грабят хората... Ми кат не можете закривайте, продавайте ... друг да дойте, който може.

18

Чиновник

преди 11 години

Ако мрежата се натовари, просто спираме тока и проблема е решен.

17

Бръмчо

преди 11 години

Токът може и да се внесе, може да се пусне ВЕЦ за временното увеличение на консумацията, но няма ли електропреносна мрежа СН и НН да го поеме натоварването - и 10 АЕЦ-а да имаш - си седиш на тъмно. Никой не е против АЕЦ, а против Белене, защото става много скъпа и несигурна. Може да се окаже, че е по-изгоден импорт на енергия от турските АЕЦ, въпреки че ще е във валута (но не е ясно, може след 10 г Турция и БГ да са си в Еврозоната). Просто не е толкова просто на макроикономическо ниво.

16

Анонимен

преди 11 години

Кво се праите на изненадани всички?

15

Анонимен

преди 11 години

90% неплащане на тока има също.

14

Анонимен

преди 11 години

Много пияни експерти социалисти пишат тук.

13

Анонимен

преди 11 години

Какво общо има АЕЦ-а, бе ***? Някъде да пише, че тока не достига? Пише, че консумацията се е увеличила с 30%, нищо ненормално няма в това, имайки пред вид сезонното натоварване на хотелите.

12

БойЧО

преди 11 години

КАТО ЗАТВОРЯТ СЛЕД 5 ГОДИНИ ЕДИНИЯ РЕАКТОР В КОЗЛОДУЙ, А СЛЕД ОЩЕ ДВЕ И ДРУГИЯ? ОТКЪДЕ ЩЕ ВЗЕМЕМ ТОК? ГЕРБ И ББ ЗНАЯТ ЛИ? ЕДВА ЛИ ИМАТ ПРЕДСТАВА! И КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ С ПРИХОДИТЕ ОТ ТУРИЗМА? И ТОВА НЕ ЗНАЯТ! ЗАТОВА ГЕРБ- ВЪН! БЕЛЕНЕ ДА СЕ СТРОИ!

11

Анонимен

преди 11 години

Eвала N 8 - "Бокошенко"- хахааааааа - много точно +10

10

ДКЕВР

преди 11 години

Елените, козелите, тва е положението. Плащайте си тока, че тряяя да взимам премии.

9

R-3

преди 11 години

Елените от дясно.

8

бай иван

преди 11 години

просто в България не подържат мрежите за ниско няпрежение и по-точно трафопостовете, от там идват едните проблеми, и другото е че ЕРП-тата не обичат да инвестират в нови трансформатори които да подържат високото потребление през лятото

7

MJ

преди 11 години

Курорт Елените от дясно част от Свети Влас в ляво мисля.

6

сиса

преди 11 години

някой знаели да ми каже ,тази снимка на кой ,курорт е...не ми е познато? благодаря предварително

5

айде пак

преди 11 години

Само по българското черноморие се вайкат..да не би в Гърция,Турция ,Испания и др.курорти да си изключват климатиците, като се напълнят с туристи.

4

Анонимен

преди 11 години

НЕ МЕРКИ И ТЕГЛИЛКИ ДА ВЗЕМЕТЕ АВАРИЙ ЩЕ ИМА. ЗАЩОТО ЗАХРАНВАНЕТО НЕ Е ИЗЧИСЛЕНО ЗА ТАКАВА ОГРОМНА КОНСУМАЦИЯ. ПО ТАТОВО ВРЕМЕ КОГАТО СА ПОСТРОЕНИ ДАЛЕКОПРОВОДИТЕ И ТРАНСФОРМАТОРИТЕ СА ИЗЧИСЛЕНИ ДА ЗАХРАНЯТ САМО НЯКОЛКО МАЛКИ СЕЛЦА А НЕ ХОТЕЛИ С ОГРОМНА КОНСУМАЦИЯ. ЗА ДА СЕ ЗАХРАНИ ЦЯЛ ГРАД ОТ ХОТЕЛИ Е НЕОБХОДИМА НОВА МРЕЖА И НОВИ ТРАНСФОРМАТОРИ КОИТО ДА ПОЕМАТ НАТОВАРВАНЕТО. А ТЕЗИ ПОСТРОЕНИ ОТ ТАТОВО ВРЕМЕ РАБОТЯТ НА ВЪРХА НА КАПАЦИТЕТА СИ. НО НОВИ НЯМА ДА СЕ ПОСТРОЯТ ЗАЩОТО МОНОПОЛИСТИТЕ НЕ СА ДОШЛИ ДА СТРОЯТ А ДА ПЕЧЕЛЯТ НА ГЪРБА НА РАЯТА.

3

Пак ПИАР !

преди 11 години

Доп.екипи от Пловдив и Стара Загора ли за да могат ходят на плаж ? Защото местните Аварийни екипи ги посъкратихте с идея да станат като в Австрия БЕЗ да оттчитате коренно различните особености.И бяхте преди години предупреждавани за бъдещия ръст на натоварването ,но ТОГАВА се подигравахте на Бургас от централата си че се преувеличава.Както и да е ..вие сте коне с капаци ,а за съжаление българите ни превърнаха в послушно блеещи и гласуващи овчици !

2

Анонимен

преди 11 години

и що спира тока ,като сте взели мерки