195

Анонимен

преди 12 години

Плащаме субсидии,а субсидираме чужди държави,защото продукцията си я изнасят,а ние набиваме турски домати.И като има субсидии в зърно производството защо не свалиха цените?Тогава казваха:пазарна икономика,цената се определя от търсенето,в момента цената на зърното е ниска и забравиха за пазарната икономика ,сега пак се сетиха за субсидиите.Зърното ,което беше дотирано с нашите данъци се изнесе.

194

eko72

преди 12 години

Защо не са харесали жените от шоуто ли?

193

До 200

преди 12 години

Не е лошо и ти да се ограмотиш. Прибави към твоите сметки еквивалентните субсидии в Европа и единния европейски пазар. Тогава сметките ти ще излезнат малко по-различни.

192

ТЪЖБА

преди 12 години

Всяка хгодина тия получават повече и повече. Но понеже са от провинцията и с червени мозъци .... селска му работа ..

191

До 199

преди 12 години

Това е което си написал е смехотворно! След като имаш някакъв собствен бизнес, поне се образовай малко икономически! Когато себестойността на дадено стока е по-голяма от пазарно установената на аналогична стока, то това означава, че въпросното производство е абсолютно НЕРЕНТАБИЛНО и трябва да се закрие, защото ще генерира нови и нови загуби! Не мисля, обаче че производството на зърно в България е нерентабилно!

190

производител

преди 12 години

Цената се определя от разходите,а после от търсенето,никой няма да ти продава на цена,по-малка от това,което е вложил.Чакайте,нека фалират и малкото останали производители,тогава ще видите какви пари ще давате за помията от Турция и Македония,плюйте хората,които ви хранят,пък после яжте трици на тройни цени.кога българина ще се научи да подкрепя другия до него,стига сте злобели и завиждали,като е толкова лесно,елате да работите и да взимате"големите" субсидии!

189

протестиращ

преди 12 години

да излезат с личните си коли да видите тогава за какво имане става въпрос,но така е когато една прослойка или група хора като *** се научи на привилегии трудно е да им се откаже. Нищо,че от акциза на горивото който не искат да плащат се издържа здравеопазване,образование и т.н.

188

До 194

преди 12 години

В това което си написал няма абсолютно никаква логика! Субсидиите не правят зърното по-евтино, защото напрактика парите от тези субсидии идват от нашия джоб, под формата на данъци! В край на сметка, зърното е просто стока като всяка друга, чиято цена се формира в зависимост от търсенето и предлаганите на пазара!

187

baj hoj

преди 12 години

Като гледам на снимката старите и очукани трактори които са спрени ми става жал за горките гладни и бедни зърнопроизводители.

186

До № 194

преди 12 години

Е да, ама не стават по-евтини, защото цената се определя от борсите, печалбата остава в зърнопроизводителите, които признават за приход само това, което е продадено с фактура, най-често изнесено! Не поевтинява храната, от субсидиите, а ще поевтинее от пазара, от търсенето и предлагането. Лъжата, че субсидиите задържат ниски цените, е измислена от субсидираните преразпределители на национален доход! Субсидираните са ***!

185

Анонимен

преди 12 години

Субсидиите са измислени,за да е евтина храната,ако трябва да се плаща истинската цена на зърното и зеленчуците,всички сме живи умрели!А това,че 80% от субсидиите отиват при 5% е проблем,който трябва да се регулира от самата държава,но как да стане това,та нали точно тези 5% са на близки до властта хора,останалите земеделци изнемогват.Притискат ги с невъзможни изисквания и с внос на СУБСИДИРАНИ продукти,затова и забравихме вкуса на истинската храна,заради евтините вносни субсидирани ***

184

!!!!!

преди 12 години

Нама нужда да блокират пътищата,защото само обикновенните хора патят от това - да блокират парламента или министерсия съвет с всичките мишоци вътре !!!

183

Анонимен

преди 12 години

САМО ЕДИН ПРОТЕСТ ИМА СМИСЪЛ- С ТАНКОВЕТЕ СРЕЩУ ПАРЛАМЕНТА !

182

Анонимен

преди 12 години

Трябва да се спрат тези безумни субсидии за определени сектори в земеделието, НО това е проблем на цялото ЕС, не само на България. Конкурентноспособна икономика и по специално зърнопроизводство не може да се прави с непрекъснати ПОМОЩИ за производителите - те сами трябва да намерят начин да оцелят, такива са принципите на пазарната икономика. Ако едно производство е нерентабилно изкуственото му поддържане води до надуването на един огромен балон, който рано или късно ще се спука!

181

я

преди 12 години

айде да се махнат митата на зърното .. хляба стана направо луксозна стока а на тия мухъли само дотаций им наливат правят картели и само в джипове се возят

180

лимонад

преди 12 години

а някъде опашка няма ли - където да раздават трактори за такива дето не им се работи вече. на мен ми се работи - но нямам трактор - няма и да протестирам ..... бива бива наглост, ама то като търсиш за какво да викаш - винаги ще намериш. Затова да спрат всички субсудии и готово. Пазара сам ще се нагласи. Това с субсидиите е едно утежнено "раздаване" на средства на едни за сметка на други, като по трасето на раздаване - половината се губи някъде :). и аз искам да не плащам ддс и акциз на нафтата.

179

За фермерите

преди 12 години

Знаете ли, че един фермер печели между 80 и 100 лева на декар, ако разбира се годината е средно добра. Те, обаче, искат за два сезона да станат милионери, като обработват хиляда-две хиляди декара и дават по 20-30 лева аренда на собствениците на земята. Тези алчни хора карат джипове, заживяха охолно и се наговарят да продават зърното за един лев, без да им пука, че хлябът ще стане два лева! Сега животновъдите, дето блъскат целогодишно, са много по-зле.

178

КН

преди 12 години

днес влади въргала пише : у нас е като в операция шменти капели. все така ще бъде с тези минзухари! Дали ги избраха или сами си подредиха изборите. но боди ноуз! шменти капели ще си ходят, ако българите,у а не минзухарите са по-смели. браво на бджи фермерите !!!

177

до 184

преди 12 години

Боко сам ни го каза: "Вотът на 23 и на 30.10.2011 беше акт на доверие към нас". Акт на доверие към ГЕРБ, които се оказа полов акт от ГЕРБ за народа! Народа се върза на студентската лъжа: "свали си гащичките, нищо няма да ти направя"

176

до 181

преди 12 години

Ако не си разбрал тези "алчни ***" си искат това което е трябвало да получат (според наредбите на земеделското министерство) миналата година, но е било отложено за тази (поради липса на средства в "балансирания" бюджет) и всичко това е било договорено с подпис на министрите Найденов и Дянков! Съответно парите за 2011 са отложени да се платят 2012, фемерите съответно на базата на това са предогворили кредити с кредиторите си (масово техниката е на изплащане). И сега пицата се отмята!