404

Alice

преди 12 години

Виждал съм докторанти във Франция, по цял ден седят в лабораториите и изследват, четат и пишат статии. Имам няколко приятели докторанти в БАН. Един не ми се е похвалил колко статии е прочел или написал. Половината там нищо не правят!!!

403

Продълж. на 410

преди 12 години

Пояснявам за онези, които не знаят: "Проучвател" в БАН означава служител с висше образование, който няма научна степен и поради това не му дават научна длъжност, а го ползват да помага на "учените". На такива длъжности постъпват хора без връзки, които знаят,че не могат да се докопат до редовна докторантура,но могат да направят такава на самостоятелна подготовка /за сметка на свободното си време/ и чак след това ще заемат научна длъжност.Такива хора често пъти имат повече публикации от "учените"

402

Г-н генерал, а как

преди 12 години

ще ни помогнеш да се отървем от търтеите, от "уж" учените, от партийните рабфаковци, които колеха и бесеха в БАН допреди 20 год.,а после,като видяха,че никой не ще им потърси сметка за безчинствата,се развилняха отново и за две десетилетия попълниха местата на пенсионираните със свои протежета?Защо не им зададеш един въпрос, бе г-н премиер? Всеки институт си направи сайт със списък на публикациите на своите кадри.Защо в някои институти не публикуваха такива сведения и за проучвателите? Продълж.

401

alien

преди 12 години

Извънземни са отговорили на 30 въпроса, зададени от наши учени от БАН, твърдят самите те пред Новинар. В момента експертите анализират и разшифроват получените чрез пиктограми и рисунки отговори на въпросите.Всички обаче са категорични, че среща с извънземните ще имаме в следващите 10-15 години."Те и в момента са тук около нас", казва заместник-директорът на Института по космически изследвания към БАН Лъчезар Филипов. Според него извънземните същества ни наблюдават постоянно."Те не са враждебно настроени към нас, по-скоро искат да ни помогнат. Ние обаче все още не сме дорасли да осъществим пряк контакт с тях. Те са готови да ни помогнат, но ние не знаем какво да поискаме от тях при една подобна среща", смята ученият.По думите му няма да успеем да достигнем до съществата прослушвайки космическия ефир с помощта на радиотелескопи. Самите извънземни били категорични, че връзката с тях няма да стане чрез радиовълните, а чрез мисълта."Дори Ватикана вече се съгласява, че извънземните съществуват", казва още Филипов. Според него със сигурност през следващите 10-15 години ще имаме пряк контакт със съществата."Извънземните ни критикуват за аморалното ни поведение, като в това влагат отношението ни към природата или по-скоро вмешателството ни в процесите, които противоречат на природата. Съществата от други измерения, планети и галактики не разбират изкуственото оплождане или козметиката, която създаваме и ползваме. Според тях по този начин противоречим на природата", обяснява още служителят на БАН.По думите му извънземните смятат, че причина за глобалното затопляне е т.нар. инженерна инфраструктура. На въпрос, зададен от наши икономисти, Кога ще свърши глобалната икономическа криза?, пък извънземните отговорили - Край на оръжията, единомислие, твърди Филипов.В момента той и неговият екип анализират получените от извънземните отговори, за да изготвят стратегията си за следващия контакт, който вероятно ще бъде през пролетта. Само за последната година на земното кълбо са се образували около 150 пиктограми или т.нар. житни кръгове.

400

401

преди 12 години

Каквото съм прочела, съм го прочела за себе си, а всичко, което съм превела, е включено и изчерпва съдържанието на статиите, респ. книгите, написани от дълбоко уважавани от мен учЕни.

399

do 401

преди 12 години

А ти какво си направил през последната година? Какво си написал, прочел, превел?

398

Анонимен

преди 12 години

сичкото, що е учЕн и наистина има потенциЯл и амбиции се е изнесло отдавна на Запад. САЩ все още щедро купуват мозъци. други, като видяха че няма перспективи, завършиха по още едно висше и също заминаха. посредствените (ох, да! и Айнщайн бил имал тройки) реват и чакат. макар че, много добре знаят, че няма какво.ПП впрочем, Айнщайн е бил имигрант

397

асфалтаджия

преди 12 години

оха, оха... кеф, кеф кеф!!! Да живее Боко! але,але,але!!!!!!

396

cenzurno.represiran

преди 12 години

Не ми е ясно как се пишат отрицателни коментари за БАН от тотално неграмотни хора. Безработни и нереализирали се *** критикуват науката ? отвратително е.

395

Мюлер

преди 12 години

Ами дайте им да видят резултатите от времето на предишните управления, които се виждат сега!

394

щирлиц

преди 12 години

Управниците ни не могат да видят нищо,което е по-далеч от носа им.Пари се дават там,където резултатите ще са видими днес или утре(магистрали,метро,детски площадки и пр).Влагането на средства в научни дейности,резултатите от които ще се видят СЛЕД сегашното управление са нежелани.Държавата няма да върви напред само с недомислици от далееечен Брюксел.Цар Борис така да бе разсъждавал,България отдавна да е изчезнала.Това качество май се наричаше далновидност,а наличието му предполага интелигентност.

393

Анонимен

преди 12 години

Брях, 50 статии викаш ! Отбрани извадки из чуждестранната литература, които "услужливо" са й били преведени от някоя "чистачка" в БАН.

392

ан

преди 12 години

Какво си открила-пита милен цветков една физичка от бан,а тя милата го вижда колко е далеч от науката ,както и дянков.Каза му че е публикувала 50 статии,но за неукия това е нищо за съжаление.Нима Айнщайн е открил теорията от разКолко ли публикации е имало преди него на такива незнайни работливки и при това без заплатиАми джобс нима не открадна от ксерокс,а бил гейтс от негоЖалко , че развалят основите на нещо,което трябва да е гордостта на бгЖалко един футболист или силиконка

391

.

преди 12 години

THE GODFATHER !

390

ДЕ СОПА,ДЕ

преди 12 години

БОЙКО БОРИСОВ СЕ СЪОТНАСЯ КЪМ БАН, КАКТО *** КЪМ КЛАДЕНЧОВА ВОДА. КАКВО ПОВЕЧЕ ДА СЕ КАЖЕ. ВСИЧКО Е ТАКЪВ АБСУРД И ТОТАЛНА ПРОСТОТИЯ ОТ СТРАНА НА НАСТОЯЩЕТО ПРАВИТЕЛСТВО. ТИЯ ХОРА ОТ АЛЧНОСТ ЩЕ ЗАТРИЯТ БЪЛГАРИЯ. НЯМА ЛИ КРАЙ ТОВА БЕЗУМИЕ, НЯМАТ ЛИ СТРАХ ТИЯ ХОРА. ЩО ЗА БЕЗУМИЕ НАИСТИНА Е ТОВА,КОЕТО ПРАВЯТ СЪС СТРАНАТА И НАРОДА СИ.

389

Анонимен

преди 12 години

Какво очаквате от бивш "каратист"?!

388

туземец

преди 12 години

Че за какво и е на бъдеща бананова империя Академия на науките? Само ще се разсейват хората от работата им в плантацийте......

387

Анонимен

преди 12 години

Да беше чалга, да даде пари. Пък то наука, дето нито се реже с ножица, нито се рита с крак.

386

до 297

преди 12 години

Бил Гейтс и Стив Джобс първо са се доказали сами, и да след това са получавали и държавни целеви субсидии. Учените в БАН достатъчно са се доказали, и е проблем на държавата, а не на тях че държавата не възлага на собствената си академия и учени проблеми за разрешаване, а просто им дава някави пари и не иска да я занимават! След като САЩ според тебе не дават пари на такива като Гейтс и Джобс - къде отиват 2,5% от БВП -щото толкова дават за наука, не за наука и образование, а само наука?

385

до 419 от 415

преди 12 години

Това ми беше и целта. Да раберете най-накрая тази елементарна истина.