71

Додо

преди 12 години

Кълвачите не са.

70

ЧУКАЧ

преди 12 години

АМИ , ЗАЩОТО НЕ *** С Х.. СИ , АМИ С ГЛАВАТА СИ . ВИЖТЕ БОКО КАТО *** /ПРАВИТЕЛСТВОТО / С ОНАЯ СИ РАБОТА , КАК СМЕ ЦЪФНАЛИ И ВЪРЗАЛИ !

69

Анонимен

преди 12 години

и аз не получавам сътресение щот мозъкът ми е като мазол от гледане на новини ,телевизия и американски филми

68

Georgi do 15

преди 12 години

Е тва е да плюеш без сам да разбираш... мисля само в БГ го има!1. 1000 g e 1000 пъти земното ускорение, т.е. при 1000 g си 1000 пъти по тежък, а не 9800 пъти!!!! Демек ако мозъка на кълвача е 20 грама, при 1000 g става 20 кг, което не е малко, но това се случва за милисекунди - напълно е възможно! При катастрофа човек може да оцелее пиково ускорение от 100 g!2. Така както си го сметнал излиза че мозъка изпитва сили от 196 НЮТОНА, а не килограма - 196 Нютона = 20 килограма x 9.8 м/с^2!

67

man4o

преди 12 години

imam edin golqm kalva4,i toi *** ,*** i ne polu4ava sartisenie

66

Анонимен

преди 12 години

я накарай Федоската да си удари тиквата в дървото да видиш кво ще стане-цунами.

65

ККК

преди 12 години

еййй ***, не разбрахте ли че заглавието не може да е шъпросително изречение. Къде сте учили ВишО бе ?И по темата. Предполага причината е същата като при металистите. и те куфеят пак нема сътресение

64

еko72

преди 12 години

Заглавие : "Защо кълвачите не получават мозъчно сътресение?" Дълги обяснения как са правени изследванията, няколко предпазни системи и пак не обяснява точно защо.

63

Анонимен

преди 12 години

СИГУРНО Е,ЧЕ НЕ ПОЛУЧАВА ГЛАВОТРЪС,ЗАЩОТО ЗНАЕ КАК ДА ***! В НАЧАЛОТО И ТОЙЕ ИМАЛ ПРОБЛЕМИ,НО ЖИВОТА ГО Е НАУЧИЛ КАК ДА ГО ПРАВИ,Т.Е. ПРИРОДАТА ГО Е УСЪВЪРШЕНСТВАЛА.

62

Анонимен

преди 12 години

*** механичен превод. така не се прави

61

Анонимен

преди 12 години

Добре че снимката е хубава ,самата статия е доста тъпичка!

60

Анонимен

преди 12 години

Вече имам фобия от Кълвачи, един ни направи външната изолация на кооперацията като след бомбардировки. Големи *** са. Не получават мозъчно сътресение, щото нямат мозък... то не може да седиш и да мааш като изоглавен по цял ден.

59

до зевзек

преди 12 години

Мравките вдигат и не само вдигат, ами и носят до 10 пъти над теглото си. Все едно човек да носи мини автомобил.

58

ds

преди 12 години

ami *** ko?

57

bah mamamu

преди 12 години

az, otivam da spiya,che utre sam na rabota.

56

зевзек

преди 12 години

А мравката като вдига 3 пъти теглото си, защо няма дископатия, или херния:))))

55

Анонимен

преди 12 години

"Оказало се, че при кълвачите защита се осигурява едновременно от няколко системи. Така например роля играят различната дължина на горната и долната част на клюна, както и порестата структура на някои участъци от черепа."това което ни интересуваше от статията, без другите странични простотии

54

Пешо

преди 12 години

После се разбра, че не ставало въпрос за кълвачи, а за влекачи. И не получавали мозъчно сътресение, а се биле обърнали при земетресение. И не били китайски учените, а руски ... ученици, които го заснели с телефон ... единия от учениците познавал китаец ... това е и е също толкова важно колко тази статия

53

Анонимен

преди 12 години

Така и никъде не пише защо не получава сътресение. А това:При хората подобни увреждания, свързани с рязката промяна на ъгловата скорост на движение на главата или удар, са главната причина за смъртността при младите. значи младите хора предимно също чукат по дърветата и затова измират толкова.

52

chemtrails

преди 12 години

Хора научете повече за химическите пръскания - chemtrails, разгласете информацията навсякъде. Днес 27 остомври над София се извършваше масирано пръскане от немарсирани самолети на голяма височина. Небето беше цялото на черти. Търсете филмите Аерозолни престъпления и С какво пръскат