46

Анонимен

преди 12 години

44 Общо взето си писал глупости има работеща икономика като тази на Китай индия сащ има и тотално не работеща като тази на Русия България правена по руски модел и т.н. Частните компании имат много предимства пред държавните, стремят се към намялване на цената и загубите, но без за снижават качеството иначе няма да спечелят договор за милиарди с НАСА. Само си спомни колко държавни Родни фирми просперираха при условията на свободен конкурентен пазар, БДЖ, БТК български пощи и т.н. Велики на хартия фирми, но изведнъж съпоставени сред частните излязоха тотално губещи неефективни енергоемки и т.н. Как така частните фирми се сетиха да сложат нови технологии ограничаващи кражбите загубите вдигащи качеството за да са конкурентно способни и т.н. а държавата десетилетия стои и блее като всеки директор си пази топлото местенце. В света е пълно с компании които държат на качество, а не на ниска цена, разбира се в белия свят а не в бившите комунистически държави.А това, че щели да гърмят ракети за да се купели нови по скъпи и по качестени са глупости говорим за ракети не за чайници и ***. Всъшност наса и вмомента ползва много частни компании които се справят добре.

45

паганел

преди 12 години

В близките 20 години,няма да има частна компания,която да изведе 2 тона товар на ниска орбита.Все още само няколко държави го могат. А за рашаните си знаем,но в царството на слепите ,едноокият е цар!!!

44

Анонимен

преди 12 години

Тоя пък умник.. частна компания и ракети.Съвременната икономика базирана на частни компании не предлага качество. Предлага само неща които се чупят бързо и лесно, за да бъдат закупени отново на още по-голяма цена под предлог "по-добро качество".Частната компания винаги търси начин да ореже качество, като снижи разходите до минимум. Казва му се минимум усилия - максимум резултат. Тук плюсови толеранси- НЯМА.Айде ходи да се возиш на "частната ракета" .. хитрец.. нали няма твоя гъс да се пече..

43

Анонимен

преди 12 години

Да пич едната държава нищо не прави с ракетите само изстрелва по една две на година, а другата за 9 месеца губи 6 разпадайки се над главите на разни невинни хорица. Третата държава и друг път е оставала без ракети, но се върна с гръм трясък и практически изучи почити всичко което знаем за космоса. А скоро ще видим как частни компании правят по добри и по евтини ракети от държава с 50 годишен опит в тази дейност, но то е така само с водка калашник и Гагарин не става.

42

ТОДОР0526

преди 12 години

НЕЗНАМ КОЙ СЕ ИЗДЪНИ ОТ ТРИТЕ КОСМИЧЕСКИ ДЪРЖАВИ ПОГЛЕДНАТО РЕАЛНО САМО ХАМЕРИКАНЦИТЕ НЯМАТ КОРАБИ

41

Анонимен

преди 12 години

експертдай имената на умните прибалтийци, и ако намериш, къде са изучени че си смешен.Ако прибалтийците са толкова умни- защо сега нищо свое не произвеждат и само искат пари от русия, като "компенсации".

40

Анонимен

преди 12 години

Ама Ти ли казваш, ха ха ха...

39

експерт

преди 12 години

Съвсем скоро русите щЕ МОЛЯТ НА КОЛЕНЕ китайците и американците да им изстрелят един тиви сателит. Казвам ви,краят на руската пилотна и безпилотна космонавтика дойде. Сега светът може да отдъхне спокойно най-сетне. Няма над главата му да хвърчи руско ръждясало желязо.

38

експерт

преди 12 години

Ей,хораа. Това е КРАЯТ НА РУСКАТА КОСМОНАВТИКА! Руснаците всъчност дължат успехите си в космоса на бившия Съветски съюз. Космическата техника беше измислена,разработена,конструирана от много по-умните от тях естонци,латвийци,литовци. С две думи от прибалтийците,които по интелигентност превишават в пъти пияните руснаци. И когато се разпадна бившия Съветски съюз вече нямаше кой да поддържа Союзите и Прогресите. И започнаха проблемите. Това е началото на краят за руската космонавтика,Скоро ще молят

37

Анонимен

преди 12 години

Руснаците за пореден път се издъниха

36

петров

преди 12 години

Технологията за успешно изграждане и задържане в орбита на МКС е основно руска и това можете да го сверите навсякъде.Че имат проблеми руснаците с космоса , имат, но кой няма?

35

Анонимен

преди 12 години

След като НАСА изградиха МКС благодарение на совалките, разчитаха, че русия поне ще може да се заеме с доставките на вода и храна след като са го правили толкова години, но пияните братя и в това се издъниха.

34

...

преди 12 години

ей спряха совалките и веднага почнаха проблемите по подръжката на МКС...нищо чудно скоро ако Американците не вкарат в действие новите си кораби МКС да бъде свален мн преди предвидената дата...ако остане в ръцете на Руснаците МКС няма да съществува много...тва си е факта...ако искате слагайте ся минуси...

33

19 от БГ

преди 12 години

Благодаря за уточнението към мен! ДА, аз съм от БЪЛГАРИЯ, и се гордея с това! Това е моята Родина. Хубава или лоша. А ти си жалка руска ***. Съдейки по начина ти на изразяване, става ясно че сте били, ама май нещо друго...

32

Митко

преди 12 години

Хайде една връзка за радост на анонимните, които не вярват, че Шмайзер е авторът на АК-47: ....cneat.ru/versia.html

31

Уточнител3

преди 12 години

Но това нищо не значи, другари!Вярвайте в могъществото на Русия тя има най-здравите болни, най-големите джуджета и т.н...Не забравяйте, че още в ХVI век руския мужик Иван Иванич откри Трактора.И накрая - една знаменателна годишнина за всички приятели на Русия и цялото прогресивно човечество: НАВЪРШВАТ СЕ 150 ГОДИНИ ОТКАК ЦАРЯТ ОСВОБОДИТЕЛ ОСВОБОДИ КРЕПОСТНИТЕ РОБИ В РУСИЯ(това означава, че 90% от съвременните жители на Русия са четвърто поколение потомци на безправни рооби).

30

Уточнител2

преди 12 години

Космически технологии: основен ракетен двигател РД-102(4 бр. двиг. от Фау2 на една рама с един общ турбопомпен агрегат) никаква значителна промяна 40 години...И както каза Путин: 30% от руските болници нямат топла вода, съответно 8% нямат канализация, а пък 9% нямат водопровод.Руските генерали получавали заплата $500Войната с Грузия предизвика икономическа криза и свали БВП с 20%.И т.н. и т.н....Но това нищо не значи, другари!Вярвайте в могъществото на Русия тя има най-здравите болни, н

29

Уточнител

преди 12 години

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА СЕГА РУСИЯ (преди време един канцлер на ФРГ беше нарекъл СССР "Горна Волта с ракети")БВП на Русия за 2009 е колкото 1.8 пъти (едно точка седем)БВП на ХОЛАНДИЯ.Военният й бюджет пък е 7.8 % от американския.Инфраструктурата й, както и общото ниво на индустрията е на нивото на 80-те.20 млн. алкохолици в последен стадий.Сибир се обезлюдява със скорост 1 млн. човека на година.30% от населените места никога не са имали телефонни връзки.Космически технологии: основен ракетен

28

Космонавт от Своге

преди 12 години

Само българските космически кораби не падат - щото сме номер едно в света и такива ще си останем.

27

до 24

преди 12 години

Освен това затвора на АК-47 е на същия принцип като на StG-44--То и трабанта и мерцедеса са на същия принцип, но каква разлика! Едното отиде на бунището - Mkb 42, другият все още е в употреба - Мерцедесът и АК 47! Ако автоматът на Шмайзер струваше, все още щеше да се произвежда, също като Калашника. Още тогава оценката на експерти от американската и английската армия е, че Mkb 42 не струва.