243

valq krasteva

преди 12 години

az sam imala pitbul no pochina i sas udovolstvie ako se oshte se dava maks za osinovqvane shte go priema v nashiq dom 0877557549 tova mie tela za kontakt nie sme ot dolna mitropoliq i si tarsim pitbul ne za bitki a za domashen lubimec majami obojava taz poroda

242

някой

преди 13 години

Хайде да не се правим на кучелюбители, а?Една кратка справка в Уикипедия ми показа, че в много държави по света (защо България е изключение?) притежаването на питбул е забранено от закона, а където е разрешено - кучето задължително трябва да бъде с намордник и нашийник!!!Така нареченото Breed-specific legislation в една Германия, където съм сигурен че много повече от нас обичат кучетата, притежателите на питбул се наказват със глоба и до две години затвор!!!

241

devin

преди 13 години

няма опасна порода кучета. има опасно възпитание на отделното куче - зависи при какъв собственик е попаднало. то е все едно да кажеш, че монголоидната раса хора са по опасни от европеидната....това е различна порода на един и същи вид

240

mappa

преди 13 години

tva ne e istina ve4e,nqkvi si hora si vzimat ku4e,i po -spezialno pitbul ,ei taka zaradi guzariqta ,bez vuob6te da znaqt kak se gleda tva ku4e ,posle go izhvurlqt na ulizata i ve4e ku4eto stava golqm problem.Problema si e v super bezotgovornite hora.Kvo obvinqvate ku4etata ,mi i vie da ste gladni ,maltretirani i vie 6te stanete opasni .

239

ПИТБУЛ ?

преди 13 години

Питбул е опасна порода кучета. Преди 4 месеца полицай, който имал у дома питбул става свидетел как кучето скача и удушава новороденото му бебе на 6 месеца. Случая беше много скандален тук, в страната където съм.

238

справедлив

преди 13 години

Е 237, от една известна поговорка до какъв глупав извод стигна.Явно четенето не е за теб.Ако прочетеш "скочи от прозореца", какво ще правиш?

237

ДЕВИН

преди 13 години

"Кучето е най- добрия приятел на човека". може да си мислите каквото и да е за бездомните кучета, но хората са виновни те да са бездомни,гладни и понякога да нападат. Но тук става въпрос за кучета, които се отглеждат да убиват или да бъдат убити. Времето на античния Рим е отминало, и такива гладиатор неа са нужни. Кучето е живо същество - предано на стопанина си... Никой няма право да печели от страданието на друго същество!Замислете се и не пишете глупости!!!

236

Анонимен

преди 13 години

Който се захласва по кучета, мястото му е в приюта!

235

7

преди 13 години

Който е жесток към животните е жесток и към хората.Всяко животно може да се дресира и характерът му изцяло зависи и се изгражда от неговият стопанин.Българинът обаче няма никаква култура,не може да се грижи и възпитава за децата си,камо ли за животните които отглежда,поне булшинството българи.Питбулите не се различават от другите породи кучета.Безчувствени ***,лакоми за пари се възползват от тях и затова би трябвало да бъдат вкарвани в затвор.Що за смешни глоби има в момента!?!

234

VP

преди 13 години

tezi koito sa palni sas zloba kam ku4encata i jivotnite kato cqlo nqmat mqsto na tozi svqt...samo v Bulgariqta ima tolkova zloba kam jivotnite 4e et taka ot kef obi4at horata da se gavrqt s tqh i da si izkarvat problemite i natrupanat zloba na tqh...v nikoq civilizovana darjava nqma takova ma4eni nad jivotnite...vmesto da znaete samo kak mnogo da govorite i da hokate vzemete da pravite ne6to smisleni kato tazi jena i viski koito sa namerili smisal v tozi jivot da pomagat a ne da hokat da revat

233

She

преди 13 години

кви глупости пак се пишат не е реално. Като всяко едно същество и кучетата имат нужда от възпитание.Тъй като едно бездомно куче е непрекъснато малтретирано от мелтално увредени хора, то няма как да бъде "добро кученце".Пример подобен има и с хората- малко деца, които са расли без родители, отритвани и подмятани от дом на дом съумяват да се спряват сами с живота по един достоен начин. Проблемът е, че ние сме "Мислещите и Разумните"...просто ми е жал :(Lasciate ogni speranza voi ch'entrate!!!

232

не на герб

преди 13 години

сбъркали сте заглавието би трябвало да е -проклятието да не си ром или турчин в демократична мутренска българия,а да си българин-значи *** който хрантути *** ,турци,македонци,бесарабски българи,или всички тия лежняци дето се сетиха да си вадят бг паспорти след като влезнахме в европа и им дават свободно емигриране,боли ме дедовия за питбулите и авторката да се замисли кои първи вкараха тия екзотични породи в бг и кои ги използват за бизнес

231

ico

преди 13 години

tezi zverove trebva da se prebiyat

230

До 234

преди 13 години

И честно да ти кажа,ама през онази работа ми е какво е казал Ганди!!!Аз пък ще ти кажа една стара поговорка която не е измислена без причина"Храни куче да те лае" Сещаш се нали?:)

229

До 234

преди 13 години

Аз не напразно съм променил заглавието на статията и по този начин виня държавата,защото именно тя трябва да отпуска пари за въпросните ви толкова мили кучета.А друг е въпроса,че като толкова много искаш да имаш куче ще си плащаш и то не малко пари ще грижиш за него и то както трябва и където трябва.Така се прави в белите държави приятелю,но аз исках да кажа,че нека оправим първо хората,пък после да мислим за животните.Разбирам всичко да ни е наред нищо против,ама....НЕ Е :)

228

VAS8ILISQNISEVROPA

преди 13 години

ХОРА СМЕ А ЖИВОТЪТ НИ КУЧЕШКИ.....

227

rumawalker

преди 13 години

До Осъзнайте се - не знам що за ЧОВЕК би говорил подобни глупости, но ще ти посоча само, че преди доста години Ганди е казал: " За величието и моралния напредък на едно общество може да се съди по това как то се отнася към животните." В този ред на мисли статията е правилна крачка в посоката на осъзнаване, а за глупостите, които си написал ти можеш да виниш държавата ни, а не морала на другите!!

226

ева

преди 13 години

Имам две кучета от тази порода и никога не съм имала проблем с тях, нито пък съседите ми или други хора. Вероятно една от причините е, че разполагам с двор, където могат да играят спокойно и не са нервни.За мен по-често хората правят кучетата агресивни, защото самите те са такива или пък имат комплекси за избиване.Не на последно място смятам, че отглеждането на по-големи кучета в апартамент не е подходящо нито за животните, нито за хората.

225

Осъзнайте се

преди 13 години

Бих казал,проклятието да си гражданин в България!!!Какво занимавате хората с глупости!Изхвърлили 10 *** на улицатаи кой знае какво станало..По улиците вече има повече бездомни хора,те тръгнали за кучетата да се притесняват....Баси обществото объркано...

224

дора

преди 13 години

Аз обичам животните, но някои кучета са си наистина страшни. Преди време четири кучета ме нападнаха в една улица в Стрелбище, в София. Едва се спасих. Успях да се покатеря на покрива на една кола, а те се наредиха отдолу и продилжиха да ме лаят. Скоро след това се отказаха и се разотидоха, но вярвайте ми, оттогава много ме е страх от кучета. Освен това с нищо не ги бях провокирала, че да ме нападнат. Това се случи по тъмно, през зимата.