90

Анонимен

преди 13 години

Da si polqk e diagnoza.

89

EMIGRANT

преди 13 години

TAZI POLIAKINIA ZA DARJAVNA SIGURNOST NE E LI SLUSALA ? AMI DA I KAJEM : GOCE GO NAZNA4IHA A MADRIDSKOTO 4U4ELO GO KUPIHA !!!

88

pepi_55

преди 13 години

Мале, много е зле тоя народ. Един пише, че бананите са му жизнено важна храна, друг не знае и не прочел, че Квашневски е от полското БСП ( обяснявам като за по-прости и затова ми се струва неуместен въпроса му), трети пък разбрал от филмите, че по време на войната поляците били изпращани в съветски концлагери. И т.н. Така е, на младите в главите е пълен хаос , защото целта е постигната. Те просто не знаят на кой свят са.

87

аз

преди 13 години

Търсете отговора младежи и четете. Аз съм противник на това да се дават готови отговори, глупости от типа "горе ххх", "долу ххх", "да живей ххх", и т.н. са индикатор че се крещи преди да се мисли.Не само да четат и да не поддават на измислени настроения, ами да се вземат в ръце и да подреждат нашата си държава, да не бъде вече измислена.Историята си е история, тя е вече минало. Стига сме се опрвдавали с което, трябва да се гради настоящето, което зависи от младите и е за тях.

86

Анонимен

преди 13 години

23 август - международен ден за възпоминание на жертвите на сталинизма и нацизмаДенят е избран заради подписването на пакта "Рибентроп-***" - 23.08.1939, с който Сталин и Хитлер де факто разпределят помежду си части от Европа.

85

мелодия

преди 13 години

до 91 - 21 век не е най-добрият век / както е тръгнало - дано не се окаже последният век за човечеството/ ------- до 92 - благодаря за поздравчето, ще ми е особено приятно ако е от типа *Високи сини планини* или *Хей,поле широко* или *Свири хармонико* или българският химн /е нямат нищо общо с 21-ви век,но имат голяма стойност /

84

Анонимен

преди 13 години

По същата причина поради която бивш агент на ком. тайни служби на Полша /Лех Валенса / стана президент на страната.

83

Анонимен

преди 13 години

По време на войната повече от 2 милиона поляци са пратени в съветски концентрационни лагери, където половината умират заради ужасните условия.

82

liolio

преди 13 години

цялата държава е бивша няма я

81

Офф...

преди 13 години

"Как стана така, че Първанов спечели изборите, ... президент бивш комунист, министър-председател бивш цар - щом държавен глава на държава от бившия Соц.блок до такава степен не е наясно и се чуди на този факт, то само показва, доколко чужденците висши държавници НЕ познават обстановката в БГ и колко грешна, и нереална, и неавтентична е тяхната преценка за БГ. Визирам ЕК, ЕС, Брюксел, Америка..., които БОКО редовни ни вре в очите, мигар са меродавни.

80

Ne

преди 13 години

е, поне гадните поляци не идват вече на тумби в България - мажеха се с олио вместо крем против изгаряне. Много са противни. Повечето са свързани с богати еврейски фамилии в САЩ - Нейнска как още не преподава там? Защо не "обучиха" нашите нови демократи? Ами те се настаниха на крадливите позиции - "Стани, та да седна аз". Е затова загубиха изборите и се завъртяхме от цар - *** на цар - тиква! ***, по-***, най-***, тиква, кратуна, гейберук.

79

факти

преди 13 години

На 17 септември 1939 Червената армия започва бойни действия въпреки полско-съветския пакт за ненападение. Срещите с германските войски се превръщат в пиршества и снимки за спомен от победата.

78

Спонги

преди 13 години

За съжаление не е мръднал. Тук е и ни управлява с откраднатите от нас пари. Поради генетично заложената селяндурщина, алчност и завист децата и внуците на топ комунистите само плюскат, живеят в разкош и ни затискат все по-дълбоко в блатото. Те не търпят демокрация и за тях богатството не е инструмент за просперитет на нацията, а начин за гъделичкане на егото им. Най голямото проклятие на България се нарича БКП(БСП).

77

pff

преди 13 години

Едно мелодично поздравче до "мелодия"

76

pff

преди 13 години

До "мелодия" - мисленето ти не съотвества на 21 век!!! Алоо алоо в Русия съм, в Русия съм...

75

Потап

преди 13 години

до 85:Двойният парад (Вермахтът и Червената армия) състоял се на 18.09.1939 г. в Брест-Литовск (Полша) е обективен исторически факт (съществуват и солидно количество снимки от тогава). 2 дни по-късно на 20 септември германските войски в източна Полша се оттеглят към линията, договорена според германско-съветския договор от 23.08.1939 г. Червената армия се придвижва зад тях и окупира бившите съветски територии.

74

Анонимен

преди 13 години

Много млади хора се питат защо сме толкова бедни?Можете да не се терзаете с глупави въпроси и да заминете в по-развити страни и да се интегрирате и да забравите че сте Българи.Можете да останете тук и да търсите остров на благоденствие и спокойствие в нашата разорена родина.Търсете отговора младежи и четете. Аз съм противник на това да се дават готови отговори, глупости от типа "горе ххх", "долу ххх", "да живей ххх", и т.н. са индикатор че се крещи преди да се мисли.Четете, Четете ...

73

Анонимен

преди 13 години

Абе свириш фалшиво.

72

мелодия

преди 13 години

до 49 - коментарът Ви не е съпоставим с моя - не е мащабен ------до 60 - коментарът Ви не съответства на моя - не коментирате по същество /справка-последното ми изречение /

71

Анонимен

преди 13 години

А статийката нещо ще я махат. Въпреки че е коментирана, т.е. радва се на интерес.Сложиха я най-долу.Е журналята са ком. възпитаници.