48

Аз

преди 6 години

Като цяло казусът има два аспекта: принципно като турист си длъжен да се осведомиш за "особеностите" на транспортната мрежа на града, който посещаваш и никой не ти е виновен ако не си спазил някое правило, колкото и безумно да е то. А безумни правила има доста, навсякъде по света и никой не очаква всичко да е както си свикнал. Друг е въпросът до колко можеш да получиш адекватна информация в София - нито в интернет, нито информационни табели, нито брошури, камо ли от самите контрольори...

47

И ся ко прайм???

преди 6 години

Кондукторчето се е почувствало задоволено:едновременно като катаджия и мафиотски дон след като е изгърбило беззащитния чужденец. После храбро се е снишило край групата роми.

46

гого

преди 6 години

На границата изпит или български или английски иначе аут.

45

Бау

преди 6 години

*** *** е била работата. Контрольор, който е искал да покаже на японците какъв пич е :) Не очаквам повече от глупави хора ...

44

Анонимен

преди 6 години

София още е в социализма в градския транспорт. Останалите градове и страната отдавна забравиха за гонитбата с контрольори и безплатно пътуване, както беше при Бай Тошо - 6 ст. билет, дупчене, недупчене.

43

Анонимен

преди 6 години

София ще стане европейска столица, когато Бангладеш стане американски щат

42

:):)

преди 6 години

като са ги назначили едни комплексурани ц ъ р в у ли за контрольири, ама прости до немай къде, бих казал и секян д ури но ще обидя хората от селата.И това че го пишело на английски, значи не знаеш английски вън от България.Чакам да ни видят ЕС догодина Ганьовщината.

41

Анонимен

преди 6 години

""Бясна съм и защото, ако на мястото на японеца седеше *** без билет, този *** просто щеше да го подмине или да попита плахо за билетче и получавайки обичайната реакция отсреща както всички знаем, щеше да се снижи и да се навре смачкан под седалката"."......, а пък ако беше руснак щеше и да му козирува !

40

Анонимен

преди 6 години

Провал в електронното таксуване в София. Язък че е столица. Сравняваме се с Европа, а практиките които прилагат - централноазиатски

39

Анонимен

преди 6 години

Опознай държавата за 5 минути-да се изписва като лозунг по превзните средства на Софийски градски транспорт и БДЖ.

38

Вилиан

преди 6 години

"Контрол по редовността на пътниците е институция, която като всяка такава няма уеднаквени стандарти. Да не говорим, че страната ни е пълна с фалшиви хора, празни погледи и бедни души, които заемат високи постове с идеята да си броят парите в отвъдното!

37

Тъпа история

преди 6 години

Аз така и не разбрах как може в другите общини да има кондуктор във всеки автобус, но в бедна София не може. Не е нормално това, ама иначе като има клошари и джепчии няма към кой да се обърнеш. Резултата е на лице - хората се отказват от градският транспорт, качват се на таратайките и всички дружно седим в задръстването.

36

Анонимен

преди 6 години

Предлагам символът на София да е 1 продупчен билет. То такова нещо сигурно само в Индия е останало все още ...

35

А бе,

преди 6 години

*** Дмитриевич, ти сигурно си милионер дето от скука пише по форумите?

34

Петър Папазов

преди 6 години

Интересно срещу какво "дарение" е бил пуснат японеца да си ходи.

33

Анонимен

преди 6 години

И всичко това когато контролата и билета са абсолютно незаконни и всичко е само рекет и наглост

32

редно е

преди 6 години

...ръководителят на "Контрол по редовността на пътниците в ЦГМ Алексей Фикинчев и да уточни докога ромите в София няма да плащат пътуванията си с градския транспорт.

31

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 8Бил съм в Япония преди доста време. Обърках спирките и попаднах в следващата ценова категория. На излизане автоматъ не прие моя билет и ми го върна. Веднага се появи човек от обслужването заедно с полицай, но и двамата не говореха английски. Никой не ме изхвърли или глоби, усмихнаха се и любезно ме насочиха към указанията на английски върху автомата за билети, пуснах си билета, доплатих и толкоз.Да, и на гарите освен билетен автомат има и автомат за разваляне на едри банкноти.

30

Анонимен

преди 6 години

Не мога да разбера на какво се чудите точно ? Тук коректните ги наказват, а престъпниците - величаят. Вчера избраха за председател на ВАС човек, който трябва отдавна да бъде разследван за лихварско - мутренски схеми по черноморието. каква по - добра илюстрация искате ? И никой засега не реаргира, просто защото в *** е така. Но трябва ли ние да се примирим да бъдем в ролята на прасета ? Или трябва да покажем КОИ са прасетата в държавата ?

29

БХК

преди 6 години

Важното е ромите да пътуват безплатно и да не бъдат притеснявани по какъвто и да било начин!Този човек е японец, не е интересен за нашата организация!