143

хъ

преди 14 години

Съгласен съм с Киноман. САЩ и Израел са тези, които имат интерес от такова развитие на събитията. Кой знае колко от протестиращите са на хонорар при ЦРУ. Нищо против, ако протестите бяха наистина народни и на мнозинството от иранския народ. А не на съмнително малцинство, но крещящо колкото за 10 пъти повече. Просто заприлича на една сапунка, със съвсем американски привкус. Няма да се учудя, ако има повече жертви. ЦРУ и МОСАД ще се погрижат. Така властта в Иран ще е съвсем гадна. А истината?

142

SKITNIK

преди 14 години

какво искаш да кажеш, че в БГ е по зле от Иран в момента ли? Моляте неставй смешен, тук е сто пъти по добре от колкото в иран, ако се беше запазило положението от преди 20 години, сега и тук щеше да има простреляни хора от снайперисти, а ДС щеше да разстрелва без съд и присъда, да неговорим за лагерите и другите несправедливости и простотии на режима

141

до Анчо

преди 14 години

Че си болен мозък си личи само от факта, че можеш да се щегуваш с трагедията на милиони японци от Хирошима и Нагасаки !Човешката история не помни по-варварски акт от пускането на атомната бомба над японските градове !Комунизмът е доказано зло, но САЩ са не по-малко зло от комунизма !Това ще пише в учебниците по история след години, ако преди това не унищожат човечеството твоите любими американци ...

140

SKITNIK

преди 14 години

Да клише, но е истина, колкото до "как ще ги стигнем...." и малките деца знаят, че между щатите и БГ, а и останалия свят разликата е от земята до небето, с малки изключения, много ясно, че няма да ги стигнем в близките 100 години, но това незначи, че трябва да ги плюем и да казваме, че всичко което правят е грешно, те просто си гонят интересите, затова са най - мощтната и силна държава, колкото и да не ви се иска това да е така и другите искат да са силни като тях, но немогат!

139

смешко-до SKITNIK

преди 14 години

Това ли да им пожелая на хората в Иран.Същото, което стана тук или в Ирак.Погледнете каква държава е. Да се срине като нашата ли?http://***.trekearth.com/members/mehrdad-t/photos/

138

martin d

преди 14 години

тази неда не беше ли на 19? сега пише 27... да ги *** и в журналистите....

137

петраеус

преди 14 години

Разбира се ,че нямат общо папата и аятолахът! Разяснявам моделите, защото много хора не ги знаят.Говорят на посоки без да познават структурите на управление. За тях онези хора там са някави извън земни само, защото са мюсюлмани.Не са толкова различни колкото ви изглеждат.

136

смешко-до SKITNIK

преди 14 години

"...Махмуд Ахмадинеджад ще бъде свален, а НЕДА ще стане синвол на промяната която иранския народ ще трябва да извоюва! ..."Не ти ли омръзнаха тези клишета?"...Иран трябва да стане светска държава. ..."Америка е светска държава, нали. За пример на другите нации. Ние минахме през периода - Как ще ги стигнеме американците? И затова сме в това положение. Стигнахме ги и ги задминахме. Чак от Калифорнийският Университет ни казаха, че ще се стабилизираме след това падение след 100 г.

135

петраеус

преди 14 години

Проблема на Сащ не е с демокрация в Иран модела е демократичен неизбежно Ислямски. Те искат религията да не ги държи като затворено общество за да ги манипулират самите те.Ще имат атомна енергия ако САЩ ви даваме гориво ще ви отворим пазара ако слушате нашите препоръки как да го управлявате и т н Познато ви е!Не се тревожете за демокрацията! Светът принадлежи на САЩ вече от 20г.Северна Кория е смешна и жалка.Няма кой да спре устрема на Демокрацията а дали тя е само една маска тепърва ще видим!

134

haha

преди 14 години

Пичага, папата и аятоллахът нямат абсолютно нищо общо, какви ги говориш...

133

трезв

преди 14 години

Жалко за младостта и красотата и невинния живот!Другото, колкото и да си дрънкаме тука за комунисти, фашисти, ционисти и ислямисти, капиталисти и други ***, няма да променим, а надали и въобще разберем.

132

Анчо

преди 14 години

В държавата Хирошима нямаше религиозен проблем! За Нагасаки не съм много сигурен.Искам да питам в Катинската гора, Дрезден 1944, АФГАНИСТАН, Украйна 1934, ГУЛАГ, Белене, Голи Оток, Тян Ан Мън, Северна Корея, .... каква я свършиха борците с империализЪма, капитализЪма и ционисткия заговор?

131

трезв

преди 14 години

Не, аятолахът е бил, щото момичето се е разхождало без забрадка и се е канило да му гепи чалмата...Иначе, ако се сетим как най-големите врагове на световната демокрация (Осама и Садам) са бивши протежета на ЦРУ (факт!), може и да има нещо вярно в предното ми твърдение.Съгласен съм, че не всичко е черно и бяло и нещата не са еднозначни. Ненормалници, фанатици, конспиратори и каквито щеш още има навсякъде, а интересите и мислите им са даже повече (че някой от тях са и шизофрени).

130

петраеус

преди 14 години

Заслугата да нямаме и ние Папа над държавният глава /подобно на мюсюлманския Аятолах Хаменей/ е на княз Борис -Михаил.Той е предпочел гръцката православна религия по тази причина а не от любов към гърците!И ние щяхме да си имаме такъв сега както запада има Папата за върховен духовен водач! Навремето са се допитвали до него по всички важни въпроси. Прословутият Брюксел също е в това число /без потестантите и православните/ всички в Европа са повластни на Папата друг е въпроса дали го слушат.

129

до петраеус :

преди 14 години

Виетнам, Хирошима и Нагасаки, Гранада, Либия,Югославия, Афганистан, Ирак и т. н. .... Навсякъде в тези изброени държави, все религиозен проблем ли имаше ???? ...

128

SKITNIK

преди 14 години

Махмуд Ахмадинеджад трябва да бъде свален, с или без помоща на американците, Иран трябва да стане светска държава, това иска народа и целият свят, същото ще трябва да се случи и в Северна Корея, Махмуд Ахмадинеджад ще бъде свален, а НЕДА ще стане синвол на промяната която иранския народ ще трябва да извоюва!

127

haha

преди 14 години

Ами виж сега, то Хомейни още преди да дойде на власт е написал "Велаят е факих" (Управлението на факиха). Според него само мюсюлманските юристи, факихите, могат да управляват държавата така че да е стабилна и силна, и на тяхно чело стои аятоллах. И след като свали шаха, Хомейни положи основите точно на такава държава - теократична. Не ми говорете за избори и демокрация там, аз лично не виждам смисъла им...

126

смешко-до SKITNIK

преди 14 години

"...но за съжаление тя и както много други невинни жени и деца са станали жертви на режимити на много диктаторси и фанатични правителства, не американците разстреляха неда, а хората на нейния президент - диктатор..."100% клише на американски таблоид! Как успя да го цитираш дословно?Напомня ми и на "бивши" соц. изказвания.Накрая ще вземем да стигнем до извода, че и двата режима са абсолютна демагогия.

125

петраеус

преди 14 години

Аятаолахът не се сменя той е пожизнен както нашият патриарх Максим.Избира се от религиозен съвет.Но при православните християни каквито сме ние ,дори царете ни навремето са били над патриарха.В католическа Европа Папата е над държавните глави. И в днешно време е така но само на теория ,реално не се съобразяват с мнението!

124

смешко

преди 14 години

Точно това е. Искат малко повече лична свобода.