53

Фитьо

преди 11 месеца

Там е каквото каже Патриархът.За Анатема у нас е необходимо Решение на Синода примерно,а там Патриархът я налага еднолично.

52

Анонимен

преди 11 месеца

До къде стигна Путин. И църквата да проповядва рашизъм. Няма нищо по-християнско от това да изпратиш чеченските ислямисти срещу православни

51

Янки

преди 11 месеца

Я оставете църквата на мира, заемете се с четене на библията. Тия тук дето са свръх агресивни в омразата си да прочетат поне Братя Карамазови. Аман от умници, надъхани с недоразбрани ценности. Сега руската църква била им виновна. *** и.

50

хахаххаа

преди 11 месеца

хатят ли руские въйнъй

49

Талибан ерджолан

преди 11 месеца

Ашколсун кьопоолар! Руската църква бетер турската църква!

48

Анонимен

преди 11 месеца

Понеже безмозъчните са се активирали, а с тях вероятно и някои, които не разбират какво точно е пацифизмът и какво точно изразява становището на РПЦ, да ги попитам: 3-ти март чествате ли? И ако да, какво точно чествате и кой го направи възможно?

47

Зозо

преди 11 месеца

В православната Джамахирия е така. Църквата е подчинена на КГБ, начело с полковник Гундяев. Призовава към свещена война.

46

Анонимен

преди 11 месеца

До 51: Цитатът, който си постнал, се отнася за твоите учители (вероятно от някоя от безбройните протестантски секти, съдейки по начина, по който си написал името на Господ), а не за следващите непромененото от 2 хиляди години учение на Църквата.

45

Диян

преди 11 месеца

Евтина статия, която сърфирайки по повърхността, опитва да улови непросветените във вярата, които са огромно мнозинство. Пацифизмът наистина е несъвместим с Православието, това винаги е било така и се знае от всеки, който познава истините на вярата и знае какво е пацифизъм.

44

Анонимен

преди 11 месеца

Руснаците изродха православието до нивото на радикален ислям. Жалки хорица

43

Анонимен

преди 11 месеца

"Ами нали уж в основата на християнската религия е миролюбието?!" - Ам ... това кой ти го каза?

42

Анонимен

преди 11 месеца

До Анонимен 49 - "Протестанските църкви": Как е бракта! Нека ти се представим!

41

Анонимен

преди 11 месеца

До 51 - Да, ама всички тачат и хвалят Ботев.

40

Исус:

преди 11 месеца

Мнозина ще ми кажат в Оня ден /Денят на Второто пришествие/: "Господи, Господи, не в Твое ли име пророкувахме , не в Твое ли име бесове изгонвахме и не в Твое ли име чудеса вършихме", но тогава Аз ще им кажа открито: Никога не съм ви познавал, махнете се от Мене, вие, които вършите нечестие!

39

Анонимен

преди 11 месеца

Ерес означава да се говори против това което говори църквата. Няма такова нещо като еретически църковни учения. Тези са пълни хаховци.

38

Анонимен

преди 11 месеца

Хахаха от укро пропагандата доскоро пишеха как се прекланяли пред дявола,а сега седнали за пропагандата да се правят на набожни...ходете си при сатаната,пред който се прекланяхте!Също така както някой пишеше за мир го онвиняваха за "путинист","русофил" и какво ли още не.Сега на пацифисти се правят същите...

37

Анонимен

преди 11 месеца

До Роза : В основата не всеки авраамов монотеизъм са нетолерантността и комплексарщината.Юдаизмът е кодекс от обществени норми, един вид комунизъм, християнството - движение за социална справедливост, а ислямът - завоевателна доктрина. Това не са религии, а идеологии...

36

Анонимен

преди 11 месеца

Вие какво си мислите?Как ще се кланяте на дявола,ще правите вуду кукли,ще се правите на демони,ще ходите по чужди държави да проклетисвате хората където не са на вашия дрогиран акъл и ще ви се размине ли?!Ами няма да ви се размине...дявола,който сте викали ще ви прибере,а Господ ще ви накаже.Господи,пази ни от сатанинската укро пропаганда!

35

Анонимен

преди 11 месеца

Бог е против Русия!

34

Роза

преди 11 месеца

Ами нали уж в основата на християнската религия е миролюбието?!Как така църквата изведнъж стана войнолюбива?!Ами то е от ясно по-ясно-висшите свещеници от руската ПЦ дължат църковните си постове на Путин и мислят само как да ги запазят!Ако Путин умре или го свалят,всеки от тези попове ще се спасява поединично!Срам и позор за такава държава,която има такива "духовни водачи"!