14

свръх демократ

преди 6 години

пък паметниците на прехвалените демократи са само в офшоркикинти кинтиххахаха

13

сминдух енд чесън

преди 6 години

Много подходяща реклама на зомби туризма е чинията на Бузлуджа.

12

бузлуджанец

преди 6 години

Болните мозъци dw пак са се оплескалиСлед 30 години демокрация още бълнуват за комунизма

11

Анонимен

преди 6 години

По NGiographic имаше предавания за професионална събаряне на стари и ненужни сгради и др. Да ги поканят да поработят тук. Или да викнат Бакърджиев, той си знае как!

10

Анонимен

преди 6 години

Неутрален съм към паметниците от Соца. Не са ми харесвали начините в които се преекспонира антифашистката борба. Такива са били указанията към скулптурите, партийни. Минало и няма да се върне никога! Обиколил съм Италия. Толкова грозни паметници има от фашизма на Дучето, но никой не ги разрушава. Едни Дзверски и зли лица, рога, тежки разкъсани вериги. Не са надраскани, чупени или обругавани. Въпрос на култура. У нас претоплят тази манджа вече 28 години. И отклоняват вниманието от разрухата и без

9

Калеко Алеко

преди 6 години

Много добре казано: "Тъмния Туризъм" от светлото комунистическо бъдеще. Дестинацията на "Седемте шантави комунистически паметници" е съвсем резонно да започне от Паметника на съвеЦката Армия, за да се видят героите от Дисни - Маската, Дядо Коледа, Върколака и Супермен. После ще последва триумфалната арка на Комунистическите другари от Троян, Бранителите на Стара Загора, за които още се грижат от рушката общност в града, товарищ сталин в ролята на Роки Балбоа от Варна и накрая НЛО-то на Бузлуджа

8

Анонимен

преди 6 години

Под тъмен туризъм (простете ми боя) тука с разбира детска проституция, евтина работна ръка (че и без пари ако мине), мутри, селяндурщина и НА НИКОЙ НЯМА и да мине през ума за еди какъв си туризъм, различен от АЛКОХОЛЕН. Умрял ви някой да ви гледате летящата чиния, ямите по Пловдив, София, Търново. Прахоляк те туристите си нямат, нали? Елате в България, веашата кола е вече тук!

7

Lan

преди 6 години

4Да се влагат огромни средства да се разруши нещо е голяма глупост! Историята трябва да се ПОМНИ, за да не се повтаря. Соц-строителството е с един голям плюс - монументално е и някои от паметниците са с висока художествена и архитектурна стойност. НЕ само не трябва да се разрушат, а трябва и да се поддържат, за да остане за поколенията какво е било :), а статията показва, че от това може и да се печели!

6

Мацоф

преди 6 години

Такива писания преди 25години много щяха,да ни впечатлят.Сега аффстрийска "журналистке",да знаеш че няма кой да,впечатлиш с глупостите си.За това време много добре разбрахме колко струвате,и калво значат за вас думите морал,чест и достойнство и съчувствие.Така че,ай глей си тарамбууките и си налягай парцалите!!!

5

the Ghost

преди 6 години

За жалост думите на Тодор Живков: "Това което ние сме го построили,вие не можете да го боядисате" са самата истина. Държавата нехае за всичко което се случва в нея, освен за комисионните от обществените поръчки

4

Анонимен

преди 6 години

Бъдещето на България зависи от нас българите. Какво пишат в Германия за нас днес вече няма значение, при положение, че приеха 1.5 милиона муслимани камилари, хранят ги безплатно и си ги отглеждат. Ако уважават България да разкарат Суджук паша и свитата му крадци, а не да го прегръщат и се правят, че не виждат корупцията, бедността и отчаянието. Слугува им и това им е удобно. Танте Меркел определено бута Германия към нищото, и да обръщаме внимание на техните анализи е безмислено.

3

С-4

преди 6 години

Искат повечко взрив. После багера, камиона и на бунището на историята!

2

Анонимен

преди 6 години

"България иска да върви напред, тя гледа към капиталистическото бъдеще и сякаш предпочита комунистическото ѝ минало да го няма"Само швабски дебилоолигофрен от еврейски произход, скъсал с реалността като Меркел може да напише толкова инфантилно и маллоумно изречение.

1

АНТИ

преди 6 години

Тази еврейка е писала океан от чиффутски шитни.