73

Анонимен

преди 11 месеца

В Русия няма църква, там са безбожници.

72

Главата на Евангелис

преди 11 месеца

тката църква в Германия на събранието им миналата седмица призова за още оръжие и салолети за Украйна! В Библията никъде непишело, че САЩ няма морално право дастабдява с оръжие Украйна! Защото било за самозащита..

71

Анонимен

преди 11 месеца

До 79: Ами не си, но не защото си лепиш етикет, а защото да си православен означава да опитваш да живееш като такъв, да посещаваш богослуженията и да се ползваш от тайнствата, а не просто в младенческа или зряла възраст да се е извършило върху теб тайнството Свето кръщение.

70

Не убивай ...

преди 11 месеца

... скоро ще я премахнат като Божия заповед в Русия. Вредна е, антируската е, естествено, че техният Бог иска руснаците да избиват хора, нужно им е, за да се чувстват добре. Може да я прегряват "не убивай, освен ако не е украинец"

69

Анонимен

преди 11 месеца

Варвари! Какво се чудим. тия кгб попове да ги пращат на фронта, щом са толкова военнолюбци

68

Анонимен

преди 11 месеца

Ами добре, не съм православен значи.

67

Протестантската църк

преди 11 месеца

В Германия заяви, че Украйна има право на ядрено оръжие за самозащита!! Войната била мир!!

66

Ха ха

преди 11 месеца

Атек в Германия главата на Протестантите и Евангелистите каза точно същото!! Свещеника придова дасе дават оръжия на Украйна за век и веков дори това да означава ескалация!

65

хюго капет

преди 11 месеца

То и Бог е несъвместим с рушкото православие. То е по-скоро дивашки култ, отколкото религия. Очаквам тълкуване как присъщи за православието им са човешки жертвоприношения на лгтб под иконите на путлеръ

64

Анонимен

преди 11 месеца

До 71: Всъщност Църквата винаги е изповядвала мир и на думи, и на дело. И не давай за пример римокатолиците, когато говориш за Църквата. Вярно е, че имат апостолски произход (за разлика от всякакъв вид протестанти), но те нямат общо с нея. Неслучайно нещата, които си посочил, се извършват след отпадането им от Църквата. А иначе пацифизмът няма как да е стълб на християнството, защото е нехристиянско утопично учение (или възглед, ако приемем, че учение е прекалено силна дума в случая).

63

Красны медведь

преди 11 месеца

Нека да направят една икона на ЖУЖАКА отдолу с кандило.

62

Красны медведь

преди 11 месеца

Ами патриарха защо не отиде на фронта.Бог Ще го пази и Ще поведе армията.

61

Сузана

преди 11 месеца

Защо се судите,не знаете ли че патриарха им е човек на КГБ.Това го знаят и кокошките в курника.

60

До 69

преди 11 месеца

Я пак, като постулат да, вярата е миролюбива, но в историята църквата никога не била такава, кеф ти кръстоносни походи, кеф ти мисии в колонии, кеф ти освещаване на армейски знамена, католиците са дори по агресивни от православните

59

Красны медведь

преди 11 месеца

Руската църква е секта на ЖУЖАКА .

58

Анонимен

преди 11 месеца

леле мале :) поповете на вми рисаните *** тотално изпискаха легена явно. Пацифизмът е основен стълб на християнството.

57

Анонимен

преди 11 месеца

Изхождайки от това, че хората тук са минали училищната възраст, разбирам защо децата в училищата са функционално неграмотни - просто такива са и родителите им. Вярно е, че се изискват солидни предварителни знания, а и всичко е написано лукаво, за да изглежда, че Църквата подкрепя войната по принцип, но това не може да е оправдание - когато не разбираш добре нещо, просто не пишеш (или задаваш въпроси, но тук едва ли е място за такива въпроси).

56

Анонимен

преди 11 месеца

До Янки: Добър съвет по принцип, но четенето на Библията само по себе си няма да им помогне, защото са стигнали до пълно омешване на понятията. Ако съдим по коментарите, ще я четат като дявола Евангелието. Първо им е нужно духовно просвещение и ползване от благодатните тайнства (изповед с покаяние, Свето Причастие), пък после да четат колкото искат.

55

Анонимен

преди 11 месеца

Властвай над страха на враговете ти, царю православни! Боже, царя пази!

54

Мухахахаха

преди 11 месеца

Ами, сега!? Какво ще правят русофилските борци за "мир"!? Според руската църква, те са еретици! Мухахахахахахахаха