17

Анонимен

преди 7 години

На теория това нещо би сработило само ако някой цъка малки суми ... толкова малки, че измаменият да не се занимава. Ако обслужващата банка на ПОС-а е в БГ, тогава схемата ще рухне бързо. Ако ползват чужда банка, ще трябват мааалко повече оплавания и време. Обаче, таксите, които ще плати търговеца (измамника) на mypos или който там оператор ползва, ще покрият ли упражнението? Безконтактни карти има много, вече всички са такива, но има и екраниращи подложки за по 5 кинта, които пазят.

16

sad

преди 7 години

Евала заглавие!

15

Анонимен

преди 7 години

Нали парите отиват в нечии сметки на нечие име (стига да не е на някой просяк) веднага ще ги намерят.

14

Анонимен

преди 7 години

Е как така? Нали трябва да се въведе ПИН?!?

13

Анонимен

преди 7 години

Ако банкомата ви глътне картата, не си вадете нова. Остава блокирана вътре и само трябва да се обадите на телефона и ще ви я дадат.

12

Цецо

преди 7 години

До въпросМи според тебе защо наложиха от правителството заплатите да се плащат само на банкови карти, уж да се "осветлил" сивия сектор! Кажи ми къде има банкова карта или сметка без такса обслужване? По разплащателните сметки дори и преди е нямало никакви лихви, а сега са нулеви. В ДСК като си теглиш СОБСТВЕНИТЕ ТИ ПАРИ ОТ КАСА ти искат 1 лев, за да ти дадат твоето си, ти искат 1 лев. Това е картел на банките, защото държавата им осигурява сигурни клиенти. ТОВА Е НОВИЯ ФЕОДАЛИЗЪМ!

11

От 1

преди 7 години

До СвВсички банки започнаха да вадят такива карти, но не знам дали наистина са много разпостранени. Моята банка вече два пъти ми преиздава картата преди края на валидността и, но не я правят автоматично PayPass, а аз искам да е такава. Много по-удобно е.

10

Уйчо

преди 7 години

Ви-Фи ше ми ползвате, а? Нокиа 3310 ако ползвахте, немаше да имате проблеми. Ама не, Ябълка иска ли. Е като искате ябълка - ше плащате... безконтактно!

9

Анонимен

преди 7 години

Не е нищо ново , просто стана по широко разпространена измама, причината е че измамените не реагиран .Номера е да прецакаш 100 човека за дребни суми но те да не реагират, отколкото един за голяма сума които реагира, защото като реагира лошо прекалено бързо могат да се проследят нещата.А и българската бюрокрация гледат на криво тези които ги занимават с дребни суми и много хора се отказват от реакция, което също си е стимул за измамниците.

8

Уйчо

преди 7 години

Ще ставате все по-дигитални, все по-витални, все по-виртуални а... ше бягате от сигурното - кеша!Безконтактно ше пазарувате, а? Утре безконтактно ше еВете...в***шта мама! Хак да ви е!

7

Анонимен

преди 7 години

Затова българи продължавайте да си изкарвате всевъзможни банкови карти и да вярвате на банкстерите!

6

столичан

преди 7 години

В затва е добре човек да плаща с нещо което може да пипне и види. Да плаща само в кеш, на ръка, и в брой. За да ти е мирна главата и да не ти точат картата, я такива апаши, я банката официално за такси и комисионни.

5

Анонимен

преди 7 години

Преди 15 години в Швейцария видях за първи път безконтактна карта. Първото нещо като ги видях си помислих че в БГ такава технология не може да вирее. 100% ще се опитватда ви откраднат картата. Между-другото статията не е точна. Има програми за телефони, които могат да прочетат картата. С вече прочетените данни те правят транзакция през мобилен пос терминал.А да се защитите е елементарно - правите си джобчета от домакинско алуминиево фолио и си държите там картата. Няма как да я прочетат така.

4

Св

преди 7 години

Не бях видял първия коментар. Не са малко PayPass картите, от 2 години всички новоиздадени карти са такива, всички новоинсталирани ПОС терминали са такива. Въпроса е че освен данните от картата (притежател, номер на карта и банка на издаване) друго не могат да прихванат. Къде отиват тези 25 лв.? като ти ги източат. Нали към някоя банкова сметка ... странно е. Ако има някой да каже.

3

Не сте добре

преди 7 години

Няма как да стане. ПОС-овете са свързани към сметка в дадена банка. И да си купиш самото устройство му трябва софтуер + рутиране на преводите през БОРИКА.

2

Св

преди 7 години

Добре де, дори и да не си се абонирал за движения по сметката си с SMS и веднага да те предупредят че ти точат картата, ако си проверяваш редовно сметките и видиш това нерегламентирано прихващане, първо може да се оспори, второ - така или иначе това не са банкноти (анонимна кражба), нали отива към някоя сметка, която има атрибути и лесно може да се проследи ... честно не разбирам, може да е някакъв друг трик ...

1

Анонимен

преди 7 години

Пълна простотия е тази статия. Подобно нещо няма как да се случи. Всеки ПОС терминал се регистрира в банка. Ако не се лъжа даже се продват от банките. Варианта да е вързан към някаква банка извън БГ не знам дали може да сработи. Пари може да открадне само от Pay Pass картите, а едва ли много хора притежават такива.