176

Martin

преди 14 години

А, това вече е приказка!

175

Анонимен

преди 14 години

Е какво "нищо не казах"?! Кажи ми в момента български изпълнител от ранга на тези преди 20 години?

174

Анонимен

преди 14 години

Случайно да имаш информация колко от цената на едно музикално CD отива за музиканта? И случайно да знаеш къде точно отиват по-голямата част от цената? Защо тук (а и в европа) в магазините музикално CD струва около 12-15 евро, а в интернет магазин е по около 5 - 10$?

173

Лазер

преди 14 години

до: Мартин Казах "музикант" по повод на "Да се съсредоточим в настоящето и в българската музика - не знам къде видяхте богати музиканти ...".

172

Martin

преди 14 години

"А аз не разбрах къде видя български музикант!? "Ти пък, нищо не каза :)

171

Martin

преди 14 години

Да, но другия вариант - музиканта да дойде сам да си вземе парите или още по-другия вариант хората сами да се сетят, че някои неща се плащат, ми се струва малко вероятно.

170

Анонимен

преди 14 години

А аз не разбрах къде видя български музикант!?

169

Лазер

преди 14 години

До: Мартин Не казвам, че са богати българските музиканти. Също така нямам нищо против, те да са богати. Става дума за ***. Те използват и музикантите и науката и техниката без да правят (произвеждат, създават, измислят) нищо. За това нищо, обаче искат пари. Не само това. Те рушат обществото, точно по начина, за който Вие обвинявате пиратите. Те използват полицията, закона държавата (нашите данъци) за личните си цели. Това се нарича злоупотреба с право и е наказуемо!

168

Martin

преди 14 години

155 е някаква логична констатация. Аз също не вярвам в абсолютно в идеалите на авторското право - най-малкото, законът е много омазан. Да се съсредоточим в настоящето и в българската музика - не знам къде видяхте богати музиканти или продуценти, освен няколко пальчовци, дето ги гледаме вече сумати години по телевизията.

167

Martin

преди 14 години

Аз знам, че няма да те спрат :). Поне не бъди нагъл. Това, което досега си смятал за безплатно, не е! Примерът ми беше свързан с това, че ако утре мнозинството решим, че това, което ти произвеждаш или продаваш, трябва да бъде безплатно споделено с нас, просто почваме да си го взимаме. Оттам - ти си зле, защото продължаваш да се занимаваш с това, а отгоре на всичко нямаш право и да се сърдиш? Малко тъпо излиза. Друг е въпросът, че повечето музика (особено) не може да се закупи легално у нас.

166

Лазер

преди 14 години

до: бегом в пещерите! Напълно съм съгласен относно знанието. За съжаление виждаме, как сегашната власт съсипва образованието (новите закони) и се опитва да го направи недостъпно (идеите за платено образование). Надеждата ми е в желанието и способността на отделния човек да се самообразова. Днес това е много по-лесно (интернет, компютри), но и много по-трудно (ужасната манипулация чрез средствата за масова информация, включително интернет). до: Мартин - виж 155

165

az

преди 14 години

Ама ти не тегли бе! Кой те кара :). А след като тракери има в цял свят, като най-много от тях са в САЩ (основния радетел на автор. права) що ние трябва да сме по католици от папата? А само да напомня имаше фрийсървъри, с подобни акции ги спряха, появи се Непстър, атакуваха го него, появиха се поне хиляда негови разновидности, криво ляво ги атакуваха и се появиха тракерите. За целия този период тегленето на музика, филми и т.н. скочи в геометрична прогресия. Ако някой не го е разбрал Интернет е среда са свободен обмен на информация - било то мнения, било то литература, музика и т.н. Който се опита да пречи на това няма да постигне НИЩО! За това е по-добре да пратим Яворчо и паразитчетата му в заслужена пенсия (и без това сме на първо място по милиционери на глава от населението) и да не се занимават с глупости. А като затворят тракерите в САЩ и ЕС тогава може да имат претенции и тук!

164

malee

преди 14 години

"В резюме България е извън Черния списък 301 единствено благодарение на силното международно лоби на БАМП." !!!!! Тия колко са наглиии!Зачетох и надолу как лъжат - мале колко са наглиииии!!!!!!!!!!!!!

163

???

преди 14 години

Аз пък ако ще ви купя лицензираните продукти на най...Ще си слушаме радио, ще си ползваме Linux, Open office а на Вас *** off.

162

???

преди 14 години

Да и като всеки гений умира беден, забравен и ограбен разбира, защото някой е зашитавал патентите му от него име.

161

бегом в пещерите!

преди 14 години

Благодаря за оценката!д-р Гьобелс го няма и се дънят с манипулациите вече!Само знанието ще спаси света !Знанието трябва да бъде достъпно за всички *** милиционери!!!Авторските права нали си знаете къде да си ги заврете?

160

Martin

преди 14 години

Т.е., ако повечето от вас печелят добре, аз мога да ползвам вашите услуги безплатно, щото съм беден и ми се полага. Желязна логика! Теглил си, крал си - крал си, навеждаш глава и това е, какво са се разревали всички. Ако музиканта дойде на твоята месторабота и не си плати, кво прайм?

159

an

преди 14 години

DO TORENTITE LI OPRQ RABOTATA? VSI4KO DRUGO NI E OK. DRUGARU BORISOV, KAKVO 4AKA6, AMI NE PODGONI6 DRUGARITE, DETO OGRABIHA DARJAVATA? ZA6TO NE IM KONFISKUVA6 PALATITE? BENTLITATA KOI 6TE IM GI KONFISKUVA? A SMETKITE V 6VEICARSKITE BANKI, KOGA 6TE GI VARNE6 V B-Q? A KOGA 6TE GI VIDIME DRUGARITE NA OSTROVA V BELELNE? VIJDA6LI KOLKO RABOTA IMA6 DA SVAR6I6. A STE SE HVANALI DA EBAVATE NARODA. NQMA DA VIDI6 DRUG MANDAT, AKO NE NAPRAVI6 TEZI NE6TA KOITO SAM NAPISAL.

158

az

преди 14 години

Какво странно съвпадение :). Днес влезе в сила закона за изменение на ЗЕС, който допуска несанкционирано следене в нета :). И Яворчо почна със заплахите :)))). Ами да са мислили тия дето избраха Тиквата и позволиха това да се случи :).

157

Лазер

преди 14 години

До бегом в пещерите! Благодаря за вниманието! Не знаех тези "подробности". Признавам, че от Вас взаимствах идеята за изтрития коментар за CD-то и лазера.