10

...

преди 4 години

Боклучава образователна система. Планът и разпределението на учебния материял, както и учебниците, стават само за кръглата папка под бюрото ми. Не може всеки час по математика да се взима нов урок, а упражнениятоа да клонят към 5% от времето в училище по предмета. Това го е измислил някой пълен некадърник или садист с желание да тормози деца и родители. БЕЛ е пълен булшит - *** тестове, глупави ОЛВ, никакво творчество, а едновремешно зубрене на готови теми. Чужд език-учи се на школа и учител.

9

педагог

преди 4 години

С децата трябва да се работи индивидуално , иначе се получава манджа с грозде. Но това могат да си го позволят само богатите. Когато се работи в групи по 20-30 деца , по-простите и по-агресивни деца естествено се изявяват над останалите и енергията отива напразно. Резултата е изпростяла и агресивна нация със чалга елементи.

8

Анонимен

преди 4 години

Чалга, плюс мързел, плюс скучно поднесена информация не отговаряща на възрастта на учениците и резултатът е на лице! В гимназията се учат маса неща, които реално представляват интерес само за хората решили да се развиват в съответната сфера, т.е. би следвало да се изучават в университета. И понеже 99% от учениците нямат интерес към съответната наука... дори не смятат за нужно да положат усилия да научат съответния урок. Пък и довечера има такова яко чалга парти...кой ти ще учи?!

7

House M.D.

преди 4 години

И какво от това, че родният им език не е български? И на белоруския евреин Исак Осимов родният му език не беше английски, но някакси е успял да го научи

6

Анонимен

преди 4 години

Снощи реших да помогна на внучката по химия за седми клас.Учебника е написан от някое светило,което е добре,но....материята не е достъпна за децата.Например показали структурата на кристална решетка с надпис " електростатични връзки"??? Що е " електростатика" не е обяснено,както и преподавателя не е обяснил.Да не изброявам изцепките по нататък!

5

до 2

преди 4 години

Баба ми едно време казваше следното: "учителите са само да проверят дали си си научил урока вкъщи".Съжалявам, ама...не четеш ли вкъщи и най-добрите учители няма да ти помогнат.

4

Т

преди 4 години

Значи ... в Швеция, Дания и Норвегия имат същите дори и по-лоши резултати.Явно това поколение не,че затъпява ами зчне си служи с главата. За тях е нещо нормално да намират отговорите в интернет.

3

Анонимен

преди 4 години

Растежа на брой деца, чийто татковци имами са на калъч къде завърнат.После помощи програми и пак наново.Но до12 клас се преминава само с присъствие,за да могат да вземат книжка и на трудовия пазар да ти сесмеят в очите.

2

мама

преди 4 години

Вината е в учителите Те не могат да заинтригуват децата и да ги научат как се усвоява един материал Изпяват си песента и си заминават в къщи да си броят парите и ваканциите да се колкото може по-вече.

1

баба мара

преди 4 години

от прости родители какви деца очаквате да се пръкнат телефони таблети ичалга