11

Анонимен

преди 5 години

Едно не мога да разбера, ОТКЪДЕ ДОЙДЕ ТАЗИ "мода" да се завираме под чуждите чаршафи???? Защо ни е това падение? Особенно когато се отнася за ТАКИВА СВЕТИ ЛИЧНОСТИ КАТО ЛЕВСКИ!!! Аллооуу..........ПОБОЙТЕ СЕ БОГУ, бе хора!!!

10

до 7

преди 5 години

Защото е Легенда, за това! Именно, защото знам че нищо човешко не му е чуждо, не ме интерсуват пикантерии за живота му, а искам да помня саможертвата му за свободата! Всичко друго е толкова малоценно и незначително, просто личен живот, какъвто и аз и Вие водим.

9

Анонимен

преди 5 години

И книгата както и филма ли ще бъде представена от турския посланик?

8

елена Рудолф

преди 5 години

"Сиела" изкопаха дъното! Айде Тадаръкова, сега Рудолф, нека си драска, ама защо я издават?!??!! Какво ме интерсува личния живот на Дякона!?! Важни са делата му за Родината! Апостол! Велик!

7

Анонимен

преди 5 години

Герой или не, и той е бил жив човек и на него нищо човешко не му е било чуждо. Не знам защо сме го превърнали в легенда, а сме забравили, че зад легендата се крие образа на човек с мечти, планове, желания и т.н. Жалко е само, че не е доживял до Освобождението. Щеше да е любопитно как щеше да протече животът му след това.

6

Анонимен

преди 5 години

Прочетете Стефан Цанев -Хрониките том2. Левски не само не е "омаскарен", но ни кара да се вгледаме в живота си и ни кара нас "нормалните хора" да ходим по-изправени и да се стремим да бъдем толкова свободни колкото е бил той." Робът може само да мрази."

5

Анонимен

преди 5 години

Да прав си името на доносника и подлеца Стефан Цанев е недостойно пред Апостола.

4

Гледна точка

преди 5 години

Не го ли омаскариха хора като Стефан Цанев достатъчно .Много тъno сръвнение!"Като Стефан Цанев... ". Първо Левски и Цанев са от различни вселени.Цанев е комунистическо отроче, а Левски символ на свободният дух, непримиримостта му срещу поробителя и еталон за подражание. Не оскветнявайте името на Апостола с подобни сравнения!!

3

Анонимен

преди 5 години

Левски ? Не го ли омаскариха хора като Стефан Цанев достатъчно .

2

Гледна точка

преди 5 години

Той се е сгодява няколкократно за да бъде "неоткриваем" за турците. Иначе е бил мъж като всички мъже, обаче е напуснал момите с които е бил най - неочаквано и никога не се е връщал при тях. Знаел е че сантимента не е най - удачното нещо, за ръководител на революционна дейност!Просто Велик!

1

Анонимен

преди 5 години

Левски е Човек и нищо човешко не му е чуждо.