79

Анонимен

преди 6 години

Не е въпрос на двоен стандарт. Това е абсурдно твърдение. Държавата е една - Испатия. Точка.

78

КВА СВОБОДА ,БЕ....

преди 6 години

НАЛИ ВИДЕХ НА ЕКРАНА НА ТВ, ДА РАЗВЯВАТ ЧЕРВЕНО ЗНАМЕ СЪС СЪРП И ЧУК ..... и ВЕДНАГА МИ СТАНА ЯСНО ЗА КВА "СВОБОДА" СТАВА ВЪПРОС...!ПАК СА ИГРАЛИ РУСКИ ПАРИ ТАМ ...1РУСНААЦИТЕ НЕ СА СЕ ОТКАЗАЛИ ОТ ТЕХНАТА Т.Н ..."МИРОВАЯ РЕВОЛЮЦИЯ".....ха,ха,хаааааааа........" УЖ ,...ПРЕМЕНИЛ СЕ ИЛИЯ ----ПОГЛЕДНАЛ СЕ И ..ПАК У ТИЯ!"

77

Въпросче

преди 6 години

Демокрацията е потъпкана. Да питам САЩ няма ли да бомбардира Мадрид, защото малтретират и извършват насилие над каталунците ? Къде са пазителите на демокрацията САЩ ? Защо мълчат ? Западняците са страшни лицемери. Значи, когато им е изгодно на тях хората има право на референдум и да се самоопределят, а, когато не им е изгодно - мълчат като миди. Двоен стандарт.

76

Анонимен

преди 6 години

До АнонименГоляма част от каталунците не успяха да си упражнят вота-----------Какъв вот да упражняват като референдума е незаконен?И не виждам какво ви топли вас автономията на Каталуния? Или сте потенисти и искате ЕС да се разпадне?

75

Анонимен

преди 6 години

И Джохар Дудаев искаше независимост по същия начин и със същите спонсори. РУСНАЦИТЕ ГО НАПРАВИХА НАПЪЛНО НЕЗАВИСИМ.

74

Анонимен

преди 6 години

До 107 Само дето референдумът за независимост на Каталуния беше обявен предарително за незаконен от Конституционният съд на Испания.

73

Анонимен

преди 6 години

ТОЯ ОЧИЛАТИЯ ЩЕ ИЗГНИЕ В ЗАТВОРА

72

Анонимен

преди 6 години

Официалните новини от Каталуния са, че повечето хора са против независимост на областта.

71

Югославия

преди 6 години

Вижте сега, Каталуния е като Косово- беше проведен референдум, мнозинството иска независимост, значи ООН, МООН, САЩ, МАЩ ЕС, МЕС и всякакви паpазитни образувания трябва по същият начин да се застъпят за разцепването на дадената държава.

70

Анонимен

преди 6 години

Пет пари не давам за целостта на Испания, но няма как да не ми направи впечатление тоталното мълчание на загрижената "международна общност" дето винаги е на всяка манджа мерудия що се отнася за териториалното разцепване на държави, които не са част от "отбора".

69

Анонимен

преди 6 години

Всеки мисли за разделение, ние сме малко по силни от другите може и без тях да се справим.А какво се оказа още не започнало ,2000 най големите фирми на Каталумия се пререгистрират в други области на Испания.Т. или 30 % от икономиката на Каталумия замина на бързо.Основния аргумент отиде по дяволите защото е зависим от текущото положение и невалиден при автономност.Имат много свобода от Мадрид, собствена полиция,образование, здравеопазване и управление след това ще им замине и тази свобода.

68

Каталуния-SI

преди 6 години

96 Забелязваме -si. Германия и Франция също -дори тръгнаха на банкова война с Швейцария и я Загубиха -моля ти се. Фрау Хмеркел припалва танковете и пак ще загубят.

67

Анонимен

преди 6 години

С пълното бездействие и апатия на ЕС към проблема, лъсна голият *** на Брюксел. Иначе ако се случваше в държава извън съюза, щяха да са първи критици на местните власти, както неведнъж се е случвало досега. Пълни паляци.

66

Анонимен

преди 6 години

Комично е как пред заплахата да загубят територия, великите брюкселски "хуманисти" дума не обелват за човешките права в Каталуния.

65

Анонимен

преди 6 години

Забелязвате ли как паляците против Каталуния всеки път използват България като плашило? Колко са жалки и неадекватни горките, ама отчаянието води дотам.

64

Анонимен

преди 6 години

Разгледате снимки от Германия , Полша , Русия , Япония и куп други държави. И се съвземете вече. Света има достатъчно . Минавате границата на разумното и ще го използва някой националист подобен на Хитлер и тогава връщане назад няма. Има само кръв и болка.

63

Анонимен

преди 6 години

Очевидно всета забогатя, хората се оядаха и вече търсят проблемите . Ставате като богатите синковци алчни и проблемни. Явно трябва да стане отново голямата мизерия , за да се кротнат всипки. Всеки реве само за пари ....вижте света след ВСВ и пак помислете какво говорите . Всички сме тръгнали по много лош път , където няма топло , няма храна , няма телефони ....Няма нищо. Тогава ще видите , какво е нямане.

62

Пуч трол

преди 6 години

Евросъюзът е една голяма торта, от която всеки може да си отреже парче. Най-сладка е глазурата по краищата на тортата, като Барселона и България. Хайде на десерта!

61

Анонимен

преди 6 години

"Не можаха . Опитваха се но не можаха . Така че не са закрити ПОВЕЧЕТО а само НЯКОИ"30.09.2017- Повечето обществени сгради, които трябваше да се използват като избирателни секции за референдума за независимост на Каталуния, бяха закрити, ЗАЯВИХА ОТ МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА ИСПАНИЯ.

60

той

преди 6 години

До Виктор Януковичотивай в раша да си вземеш рублите и лекарството