Снимка: Blomst от Pixabay

Американският производител на електромобили Tesla обяви, че ще съкрати по-малко от три хиляди души от завода на компанията в Германия. Съобщението идва на фона на информацията, че компанията освобождава 10% от служителите си в целия свят.

Изпълителният директор на Tesla - милиардерът Илон Мъск е изпратил имейл до представители на компанията, в който посочва, че съкращенията ще засегнат приблизително 14 000 служители във всички подразделения на корпорацията. Това се планира на фона на срив на пазара на електрически автомобили и на спада на продажбите им в световен мащаб, посочва Мъск.

Заводът на "Тесла" в Германия е наричан “гигафабрика” и е единствен завод в Европа. Предприятието е разположено на около 30 километра югоизточно от Берлин, край германския град Грюнхайде.

В съобщение на Tesla се посочва, че информациите в медиите за предстоящо съкращение на 3000 души от германския завод са "напълно безпочвени". Не се посочва обаче колко работни места може да бъдат засегнати от съкращенията. В завода на "Тесла" в Германия в момента работят над 12 000 души, припомня ДПА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase