Снимка: AutoMedia.bg

Руският автомобилен производител АвтоВАЗ пусна в производство серия от 250 автомобили от новия си модел Lada Granta. Той трябва да замени остарелите ВАЗ 2105/2107 и да стане най-масовата машина, която излиза от Волжския автозавод.

Цялата серия трябва да бъде произведена до края на месеца. Основната част от машините са предвидени за дилърите, които ще ги използват за демонстрации и тестдрайвове.

Серийното производство на Granta ще започне през ноември, а продажбите – в началото на следващата година. В момента се приемат поръчки за машината, като първата серия вече е напълно изчерпана.

Lada Granta е автомобил от икономичната класа, като е създадена на платформата на Lada Kalina. Новостите са по-голямото вътрешно пространство и по-големият багажник, повишеният комфорт и не на последно място – надеждността. Машината вече премина руските краштестове, като според създателите й се е справила превъзходно с тях.

Автомобилът ще бъде с бензинов двигател, но от Авто ВАЗ предвиждат да има и версия с газова уредба. Цените започват от 229 000 рубли (около 5300 евро) за Lada Granta със стандартно оборудване и могат да достигнат до 350 000 рубли (8200 евро) за модификация с 6-степенна автоматична скоростна кутия. Тя е произведена от японската компания Jatco специално за руския автомобил.

Още снимки на новата Лада и новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase