Снимка: архив, БулФото

Пампорово започва зимния сезон с почти пълни хотели още за Коледа.

От "Пампорово" АД отчитат значително увеличение на гръцките туристи за празника. Курортът очаква ръст на британски и балкански туристи.

Официалното откриване на скисезона в Пампорово ще бъде на 6 декември с пищно снежно шоу и безплатни лифтпътувания за всички гости.

Предимно български и гръцки туристи ще посрещат Коледа в Пампорово. Разширяването на гръцкия пазар е осезаемо след откриването на ГКПП-Маказа. Преобладаваща част от гръцките клиенти в ски курорта са неорганизирани туристи, ангажиращи ваканцията си чрез резервационните системи по интернет.

По-сериозни договорености с гръцки туроператори ще станат възможни, след като отпадне ограничението за преминаване на големи автобуси през граничния пункт.

От дружеството прогнозират ръст на румънски и сръбски групи през тази зима след масираната рекламна кампания в съседните страни.

Цената на лифтуслугите в курорта остава непроменена. 53 лв. ще струва дневната лифткарта. От 7 до 19 декември картата ще се продава за 39 лв., като "Пампорово" предвижда през сезона и други промоционални периоди на поевтиняване на услугата.

Всички деца до 12 г. ще се возят безплатно на лифтовете на 25 декември.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase