Снимка: Мадара Юръп

Поръчан е предварителен одит за въздействие върху околната среда от проекта, предвиден за реализация в местността "Карадере" край Бяла -  "Black Sea Gardens". Това съобщи днес Скот Пъркинс, член на Борда на директорите на инвеститора "Мадара Юръп" АД.

Очаква се одитът да е готов до месец, а след това да започне и процедурата по изработването на Оценката за въздействие върху околната среда /ОВОС/. Докато тя не е готова, не може да се говори за проект, а само за инвестиционни намерения, посочи Пъркинс, цитиран от БТА.

Още по темата
Компанията, която планира да инвестира в Карадере, днес проведе обществено обсъждане на проекта си с общността в Бяла. Пъркинс посочи, че е представен списък на собствениците във фирмата.

По думите му единствено в България офшорните компании се свързват с прикриване на капитали. Такава регистрация се прави заради данъчните облекчения, посочи Пъркинс.

Той съобщи, че "Мадара Юръп" кандидатства за сертификат за приоритетен инвестиционен проект, за да получи по-сериозна институционална подкрепа.

По думите му плановете на компанията са през тази година да приключи закупуването на земята в местността, предпроектните проучвания, както и да се изготви ОВОС.

През 2015 г. ще бъде поставено началото на строителството, а хотелският комплекс трябва да е готов до 2017 година. По първоначална оценка инвестицията ще бъде около 54 милиона евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase