fallback

Не знам поради каква причина се беше затичал от единия край на сцената, където си говориха с Дони, аз бях седнал на пианото. Обърнах се и видях последните му две-три крачки, преди да падне от сцената. Той залиташе напред, без да си сложи ръцете, без нищо. Аз мислех, че той няма да оцелее след това падане, защото той самият е доста висок и тежък, и сцената е около един метър висока. Долу на някакви плочки падна на лицето си. Аз не исках да гледам. Това разказа за Bulgaria ON AIR и Теодора Георгиева пианистът на група "Щурците" Валди Тотев.

Oще по темата


По думите му, Маричков се е чувствал добре през целия ден.

"След тази операция на гръбнака той взимаше обезболяващи, но какво се е случило в главата му в този момент - не мога да кажа", добави Тотев.

След тежкия инцидент линейката пристига бързо.

"Не се е спънал в нищо, защото нямаше в какво да се спъне. Преди това беше стъпил в калъфа на цигулката на Иван, обаче това беше преди това. Нямаше някой на сцената, който да го спре в това залитане напред, той мина поне 5 метра, докато падне", спомня си Тотев. "На сцената беше незаменим до последно, имаше невероятно запазен глас."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 1 час

По всички телевизии и радиостанции до втръсване се пускат песни на СВЕТОВНО НЕИЗВЕСТНИЯ БГ- соц музикант Маричков. По време на СОЦ-а мнозина музиканти бяха репресирани и някои платиха с живота си, докато "щуреца" пееше под покровителството на Партията-майка. След дворцовия преврат на 10.11. 1989 година Маричков "обърна палачинката", стана седесар - депутат и злобно клеймеше "лошите". После изчезна от медийното пространство, и защо ли? Ами защото уби човек с автомобила си и не му се случи нищо, защото Партията не оставя своите хора. Някой да е чул Маричков да е пострадал? Навсякъде му се даваше

14

Анонимен

преди 1 час

музикант, умрял на сцената. много по-добре от гниене в леглото. в последния си миг е правил нещо, което е обичал цял живот.

13

Долу седесарите

преди 1 час

Предател и седесар. За починалите само добро или нищо... освен истината. Разсипник като повечето циркаджии от началото на 90-те години. Благодарение на такива демократи като тоя, вижте резултата във всички аспекти от жалкия ви демократичен живот. Приятни концерти по площадите с Желю Желев, може и Андрейката Луканов да си го вземат. И накрая по-скоро и Иван Костов да им се присъедини. Може да си направят един огромен едномилионен СДС митинг-концерт в Отвъдното!

fallback