fallback

Фолк звездата Азис предизвика фурор в Сърбия, като пя пред 25-хилядна публика. Краля на попфолка участва като гост изпълнител на концерт на Теа Таирович в Сърбия - Арена Белград.

В интервю за DW преди концерта Азис се застъпи за един по-различен свят - този, в който всички живеят спокойно и с равни права.

"Искам да живея в едно общество, в което човек спокойно да обясни на децата си: "Виж какво, татко" или "Виж какво, мамо", на този човек така му харесва да се облича. Той се чувства друг човек вътре в себе си. Защото много често съм срещал въпроса "Как да обясня на детето си?" А защо да не обясниш истината? Защо търсиш лъжата, измислицата? Обясни, че такива хора съществуват. И те нищо лошо не са направили. И нямат и намерение да направят на някого лошо", обяснява звездата.

DW отбелязва, че Азис никога не е криел сексуалната си ориентация и произхода си, като осъзнава, че "никоя пропаганда не може да ги промени". 

Фолк звездата попита, дали ако говорим за Шекспир, подтикваме децата да са Шекспир, или ако говорим за Супермен, ги караме да летят.

"Аз съм от хетеросексуално семейство. Баща ми е хетеросексуален. Майка ми е хетеросексуална. Е, аз съм гей. Те не успяха, със своята хетеросексуалност и пропаганда да ме убедят. В училище никога не сме говорили за това, пък ето, вижте, аз станах", допълва Азис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

119

Анонимен

преди 6 минути

През лошия комунизъм този щеше да в затвора за липса на морал

118

Някой

преди 12 минути

Пробвай да му го обясниш на български, ако не те разбере пробвай на циг,ан,ски !!

117

Анонимен

преди 22 минути

Гейовете са тези с пари, останките са обикновени ***...

fallback