За пръв път новинарският сайт Dnes.bg организира събитието Day Off: School time, което ще се проведе на 14 септември в столичния квартал "Младост", в пространството пред хипермаркета HIT MAX. То ще бъде своеобразен фестивал, с който деца и родители да кажат "довиждане" на лятото и да се подготвят за първия учебен ден.

"Златната" ни гимнастичка Симона Пейчева е един от посланиците на каузата, свързана с това да помогнем за по-здравословно хранене, атрактивни извънкласни занимания и повдигне на важни въпроси, свързани с образованието. Самата тя е майка и знае през какви трудности минава всеки един родител.

"Трябва да се обръща повече внимание на децата. Технологиите заеха много голяма част от тяхното ежедневие. Децата седят с телефоните едно до друго, вместо да контактуват, да тичат и да са по парковете", каза Пейчева пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ, когато детето няма желание да стане спортист, трябва да го мотивираме да тренира за здраве, за обща култура и за физика.

"Спортът е нещо, което дори след един тежък работен ден, те кара да се чувстваш добре. Детето има свой собствен избор, но идеята не е да се сменя всеки месец спортът. Трябва по-продължителен период, а не да улесняваме живота и когато стане трудно - да се откажем", каза бившата гимнастичка.

Според нея е добре детето да започне да посещава поне 1-2 пъти в седмицата даден спорт от 4-5-годишна възраст.

Ако детето прекалява с тестените храни и сладкото, тя съветва да не му ги забраняваме, защото ще започне да се крие, а да му се обясни защо не са полезни и да му се даде алтернатива.

Повече информация за Day Off: School Time може да откриете на Investor Media PRO.

Основен партньор на Day Off: School Time е Елана Фонд Мениджмънт.

Партньори на Day Off: School Time са: Britanica, Столето, British Council.

В партньорство с: Apteka.puls.bg, Хипермаркети HIT MAX, Онлайн супермаркет Shop.gladen.bg

Събитието се организира с подкрепата на: Max International, Valentis, NEXT LEVEL, Florina, Therasal, FREETUSS, Vita Rama, Centrum, Academy pro, Бусинска Сръчкотилница, DEVIN, “Къмпинг Градина”, J Point Group и Photocorner.bg.

Институционален партньор на събитието е BESCO.

Медийни партньори на Day Off: School Time са: Az-jenata.bg, Teenproblem.net, Bulgaria ON AIR, Bloomberg TV Bulgaria, сп. „Жената днес”, “София играе”, Mama Mia.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase