Шарлийн Уитсток; Снимка: Getty Images

Членовете на кралските семейство по света имат доста различни таланти, като сред тях има и доказани атлети. Някои от личностите със синя кръв толкова много обичат спорта, че дори са се състезавали на Олимпийските игри.

С началото на Олимпиадата в Париж днес, решихме да разгледаме кои кралски особи са вдишали олимпийския дух, но от позицията на състезатели. Сред олимпийските атлети с кралско потекло има и съпружеска двойка!

А ето ги и тях:
 

1. Зара Филипс от Великобритания участва в Олимпийските игри в Лондон през 2012 г

Внучката на кралица Елизабет II се състезаваше в дисциплината конен спорт на Олимпийските игри в Лондон през 2012 г. Зара, която по мъж носи фамилията Тиндал, е дъщерята на принцеса Ан и капитан Марк Филимс. Тя последва стъпките на родителите си и стана професионален жокей, като се отказа от активния спорт, след като се омъжи.

Зара, която вече е майка на три деца, спечели второ място с британския отбор през 2012-а, като сребърният й медал й бе връчен лично от гордата й майка.

Братовчедите на Зара, принц Уилям и съпругата му Кейт, принц Хари, принцеса Беатрис и принцеса Юджини, бяха сред зрителите в тълпата, която я аплодираше.

Цялата статия четете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase