Снимка: БГНЕС/ЕРА
fallback

Присъединяването на Украйна към НАТО ще бъде равнозначно на обявяване на война на Москва, заяви бившият руски президент Дмитрий Медведев и добави, че само "благоразумието" от страна на Алианса може да предотврати разпадането на планетата на парчета.

На срещата си на върха миналата седмица лидерите на НАТО се ангажираха да подкрепят Украйна по "необратимия път към пълна евроатлантическа интеграция, включително членство в НАТО". Остана отворен въпроса кога може да се случи това.

Медведев заяви пред информационната агенция "Аргументи и факти", че членството на Украйна ще надхвърли пряката заплаха за сигурността на Москва.

"По същество това би било обявяване на война - макар и със закъснение. Действията, които противниците на Русия предприемат срещу нас в продължение на години, разширявайки НАТО, водят Алианса до точката, от която няма връщане назад", подчерта бившият руски президент.

Той заяви, че Русия не заплашва НАТО, но ще отговори на опитите да подкопае нейните интереси.

Медведев също така повтори позицията на Москва, че назначаването на Марк Рюте за ръководител на НАТО няма да промени позицията на алианса.

"За Русия нищо няма да се промени, тъй като ключовите решения се вземат не от страните членки на НАТО, а от една държава - САЩ", заяви Медведев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

204

Анонимен

преди 1 месец

Не зависи от НАТО,а от кръга надрусани с халюцигенни гъби,които са около Бай Дрън.Те са депресирани,мразят хората и доскоро даваха заповеди да се пускат статии,че трябвало населението на Земята да се "съкрати".Да съкращават себе си,а не другите!

203

Vulgaris Magistralis

преди 1 месец

Вие не разбирате, че тази война е жизненоважна за Русия. От нея зависи оцеляването й. Русия, както ви е известно, е изключително малка по територия, но огромна по население. Въобще най-гъсто населената държава в света е. Няма място за милиардите хора, които живеят в нея и за това е принудена да превземе гигантските и неизмерими източни провинции на Украйна, без които демографския тайфун на Русия няма да може да продължи.

202

Анонимен

преди 1 месец

Единственото което зависи от Медведев е дали ще повръща водка или коняк вечерта

fallback