Снимка: БГНЕС

Съдията прекрати делото срещу Алек Болдуин за непредумишлено убийство, след като реши, че ключови доказателства за фаталната стрелба на снимачната площадка на филма "Ръст" не са били предоставени на защитата.

Съдия Мери Марлоу Сомър, председателстваща процеса в Санта Фе, Ню Мексико, заяви, че куршумите, потенциално свързани със смъртта на операторката Халена Хътчинс, които биха могли да бъдат благоприятни за делото на Болдуин, не са били предоставени на адвокатите му от полицията и прокуратурата.

Холивудският актьор веднага се разплака, тъй като делото - което можеше да го осъди на 18 месеца затвор, ако бъде признат за виновен - беше внезапно прекратено.

"Умишленото укриване на тази информация от страна на държавата беше преднамерено и умишлено. Ако това поведение не стига до нивото на недобросъвестност, то със сигурност е толкова близо до нея, че показва признаци на изпепеляваща предубеденост", заяви съдия Сомър.

"Съдът стига до заключението, че това поведение е силно увреждащо за обвиняемия".

Болдуин е държал пистолет по посока на Хътчинс по време на репетиция през октомври 2021 г., когато оръжието е стреляло, убивайки Хътчинс и ранявайки режисьора на филма.

Оръжейникът на филма Хана Гутиерес, която е заредила фаталното оръжие, вече излежава 18 месеца в затвора за непредумишлено убийство.

Болдуин е бил изправен пред същото обвинение. Прокурорите твърдят, че той е пренебрегнал основни закони за безопасност на оръжията и е действал безразсъдно на снимачната площадка.

Адвокатът на знаменитости, защитаващ Болдуин Алекс Спиро твърди, че актьорът не е носил отговорност за проверката на оръжието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase