Младото генийче на Барселона и Испания Ямин Ямал вече е голяма звезда, но той си има звезден орисник. В световния печат гръмнаха като бомба уникална снимка и видео на Лионел Меси, който къпе Ламин Ямал като бебе.  

Въпреки че никога не са играли заедно, пътищата им странно се пресичат през 2006 г., чрез сътрудничество между Diario Sport и спонсора на Барселона Unicef.

Като част от благотворителен проект, двете организации популяризират благотворителен календар с играчи на Барселона, позиращи с деца от групи, подпомагани от Unicef. Родителите на Ламин Ямал се съгласяват да участват във фотосесията с бебето им, снимано с Меси и съотборниците му. Фотографът Джоан Монфорт сподели спомените си за един невероятен момент на съвпадение между миналото и настоящето на Барселона.

„Направихме снимки на Камп Ноу. Повечето от тях в съблекалните на гостуващия отбор, но някои и отвън“, каза той. „Спомням си тази на Меси и това бебе, което очевидно никога не познавахме, докато не ми се обадиха днес, беше Ламин Ямал!“

Изображенията предизвикаха буря в социалните медии, докато Ямал се подготвяше за полуфинал на Евро 2024 срещу Франция на 9 юли. Останалото вече е история - звезден гол на звездното, орисано от гения Меси, момче.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase