Снимка: SAG HARBOR POLICE DEPARTMENT

Джъстин Тимбърлейк беше арестуван след шофиране в нетрезво състояние в Лонг Айлънд в Ню Йорк. 43-годишният актьор и певец е бил задържан в понеделник вечерта в заможното село Саг Харбър в Хамптънс, според окръжната прокуратура на окръг Съфолк.

Той прекара в ареста цяла нощ, а след това се яви пред съда за да му бъде повдигнато обвинение по едно обвинение за шофиране в нетрезво състояние. Певецът беше сниман да напуска съда с бейзболна шапка и слънчеви очила, след като беше освободен без гаранция.

Съдебните документи показват, че Тимбърлейк е бил спрян от полицията малко след 12:30 сутринта в понеделник вечерта, след като е преминал без да спре на знак "Стоп" със своето BMW. Полицаят, извършил проверката, каза, че Тимбърлейк е бил "във видимо нетрезво състояние".

"Очите му бяха кървясали и изцъклени, силна миризма на алкохолна напитка се излъчваше от дъха му, той не можеше да разделя вниманието си, имаше забавен говор, беше нестабилен и не се представи добре на всички стандартизирани полеви тестове за трезвост", пише в документите на съда.

Певецът е цитиран да казва на полицая: "Изпих едно мартини и последвах приятелите си вкъщи."

Тимбърлейк многократно е отказал химически тестове, преди да бъде задържан.

По-рано през нощта Тимбърлейк е бил на вечеря в американския хотел на главната улица на Саг Харбър. Хотелът предлага широка гама от напитки, включително едномалцово шотландско уиски и арманяци, като някои бутилки достигат до $5100.

"В един момент, точно преди затваряне, някой стана да отиде до тоалетната и остави питието си на масата. Когато човекът се върна, Джъстин пиеше от него", каза вътрешен човек пред The ​​NY Post. "Човекът каза: "Джъстин, това е моето питие!"

Остава неясно какво точно е пил певецът или какво случайно е отпил от питието на другия.

Той бил на път за къщата на приятел, когато бил спрян, според местни медии.

Преди това Тимбърлейк е обсъждал борбите си с прекомерното пиене и пристрастяването в интервю с Опра Уинфри, обяснявайки, че е преобърнал живота си, като е прегърнал грижата за себе си. Преди това той призна, че е взимал наркотици в началото на кариерата си.

"Изпил съм справедливия си дял от наркотиците и са ме хващали на места със свалени панталони. Просто се уверявам, че наоколо няма камери", каза той пред Observer Music Monthly през 2006 г.

Тимбърлейк е в средата на глобалното турне Forget Tomorrow, което промотира шестия му албум Everything I Thought It Was. Той има концерти в Чикаго на 21 и 22 юни и в Madison Square Garden в Ню Йорк на 25 и 26 юни. По-късно това лято той ще изнесе няколко концерта в Европа.

Представители на Тимбърлейк не отговориха на искане за коментар. Той трябва да се яви на онлайн заседание по делото на 26 юли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase