Снимка: Getty Images

Тенис сезонът е пред нас! Откритото първенство на Франция „Ролан Гарос“ е към края си, а „Уимбълдън“ започва малко след него. Както винаги, всички погледи ще бъдат насочени към надеждите на тениса, които се стремят да спечелят голяма победа и да вземат желаната титла. Но знаете ли, че няколко от тенис шампионите всъщност намериха любовта на корта?

А ето и кои са най-известните и влиятелни романтични двойки в света на този спорт от Андре Агаси и съпругата му Щефи Граф до британската надежда Кейти Бултър и нейния австралийски приятел Алекс де Минаур.

Само припомняме, че за кратко и нашата тенис звезда Григор Димитров беше заформил романтична двойка с шампионката Мария Шарапова, но любовта им така и не оцеля във времето.

А ето и кои са 5-те най-интересни тенис двойки към момента, включително и най-актуалните влюбени – Яник Синер и Анна Калинская:

1. Андре Агаси и Щефи Граф

Спортните легенди Андре Агаси и съпругата му Щефи Граф (на основната снимка) са истинска сила в тениса, с която трябва да се съобразяват както на корта, така и извън него. Дуото се среща за първи път в началото на 90-те години, но те официално започват връзката си чак през 1999 г. по време на Откритото първенство на Франция и „Уимбълдън“.

По-късно те се женят през октомври 2001 г., преди да посрещнат първото си дете, син на име Джейдън, през 2001 г., а второто им дете – дъщеря им Джаз Ел се ражда през 2003 г.

В социалните медии Андре редовно отдава почит на съпругата си с трогателни похвали. Но най-сладкото му обявяване на любов се случи през 2004 г., когато Андре изнесе прочувствена реч при въвеждането на Стефи в Международната тенис зала на славата.

Цялата статия четете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase