Снимка: Realtor.com, Facebook

Едва ли има човек, който не е прекарал поне една Коледа пред телевизора, гледайки как Кевин е забравен от семейството си и той остава “Сам вкъщи” (Home Alone). Класическият филм от 1990 година донесе милиони долари и слава не само на Макколи Кълкин и останалите актьори, но къщата, която беше снимачна площадка, се превърна в емблема за щата Илинойс.

През годините “къщата на Кевин” премина през няколко ремонта и трансформации. Днес имението разполага с пет спални, шест бани, киносалон, игрище за баскетбол и струва 5,25 милиона долара. Запазено е емблематичното стълбище, по което Кевин се спускаше с шейна.

Това е първият път от 2012 г., когато имотът е пуснат на пазара, според американски агенти за недвижими имоти, Zillow, пише “24 часа”.

През 2021 година феновете на “Сам вкъщи” имаха възможност да се потопят в атмосферата на къщата. Airbnb обяви имота за ексклузивен престой само за една нощувка срещу 25 долара на вечер.

Подобни имоти, които са били показани във филми или по телевизията, също са достигнали впечатляващи цени, когато са обявени за продажба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase