Снимка: Soraia Sofia Geraldes от Pixabay

Комикс от 1938 година, с първата поява на Супермен в него, беше продаден на търг за рекордните 6 милиона долара, предаде Асошиейтед прес. Редкият екземпляр на първия брой на "Екшън Комикс“ (Action Comics No. 1) е продаден на анонимен купувач в четвъртък. Цената на продадения комикс го превръща в най-скъпия, продаван някога.

Аукционната къща „Херитейдж Окшънс“ определя първия брой на „Екшън Комикс“ като „най-важния комикс, публикуван някога“. Супермен, който се появява за първи път през пролетта на 1938 г., „остава изключително подобен на версията“, която съществува в комиксите и и на големия екран. В допълнение към появата на Човека от стомана книгата представя и централната любовна история на супергероя и журналистката Лоис Лейн.

То 200-хиляден тираж днес има една 100 бройки, които са оцеллеи. Отпечатани са от National Allied Publications, предшественика на „Ди Си Комикс“.

Продажбата на първия брой на „Екшън Комикс“ беше част от четиридневен аукцион, на който бяха предложени няколко известни супергерои и редки комикси с тяхно участие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase