Снимка: БГНЕС

Английската преса твърди, че Кейт Мидълтън е била принудена да разкрие здравословното си състояние.
PR екипът на двореца я пришпорил да обяви публично диагнозата си, тъй като новината за здравословното й състояние вече била изтекла в социалните мрежи.

На 22 март бъещата кралица на Великобротания съобщи, че е диагностицирана с рак и е подложена на превантивна химиотерапия. Тя не даде повече яснота, само разказа за шока, който е преживяла след изследванията. От думите на 42-годишната Кейт стана ясно още, че заедно със съпруга й Уилям на този етап са се фокусирали върху децата си.

"Дворецът Кенсингтън е бил уведомен за диагнозата на принцесата и не е имал друг избор, освен да побърза да изпревари пресата". Пресата на Острова посочва, че на този етап не е ясно дали изтичането на информация е дошло от лондонската клиника, в която Мидълтън претърпя коремната операция или от друго място. Въпреки това каквато и да е причината, англичаните са на мнение, че Кейт е постъпила правилно като е разкрила тайната си.

Крал Чарлз Трети също се лекува от рак и изпълнява неофициални ангажименти. Той остава в близка връзка със сина си принц Уилям и снаха си Кейт.

На този етап не е известно колко дълго ще се лекува принцесата, но се предполага, че тя ще иска да посещава събития, когато се чувства в по-добро състояние
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase