Снимка: БГНЕС/ЕРА

Как се чувства Кейт Мидълтън сега, след като беше диагностицирана с рак, и как тази ситуация се отрази на семейството й?

Според източници новината за болестта на съпругата му изненадала Уилям: „Денят, в който семейството разбра за това, беше същият ден, когато принц Уилям внезапно промени плановете си и не присъства на погребението на своя кръстник, гръцкия крал Константин“, казаха запознати. Те казват, че Уилям бил по-шокиран от новината от съпругата си, но бързо се стегнал и станал "истинска подкрепа" за Кейт.

"Кейт се уморява бързо. Сега тя се нуждае от подкрепата на Уилям повече от всякога. И Уилям се опитва да бъде близо до нея през цялото време и й помага във всичко".

Двойката е споделила за заболяването и с децата си.

42-годишната Кейт също спомена това във видео съобщението си, отбелязвайки, че им е "отнело известно време, за да обяснят всичко на Джордж, Шарлот и Луис".

Отсъствието на Кейт Мидълтън от публичното пространство след Коледа след коремна операция, породи множество конспиративни теории. За да сложи край на спекулациите, принцесата трябваше да направи публично видео съобщение и да говори за болестта си.

По-рано крал Чарлз III също беше диагностициран с рак. Поради заболяването той временно се оттегли от кралските задължения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase