Снимка БГНЕС

Френският актьор Ален Делон е под прицела на френското правосъдие за незаконно притежание на оръжие. При претърсване в имота му са открити 72 оръжия, включително такива, класифицирани като военна техника, както и около 3000 патрона. Тъй като актьорът няма разрешително за огнестрелно оръжие, съдебната власт е започнала разследване срещу него, съобщиха от прокуратурата в Монтаржис във вторник, цитирана от Der Spiegel.

Беше широко известно, че Делон е запален по оръжията. Преди десет години той продаде на търг част от колекцията си. В неговия имот в Души-Монкорбон има и стрелбище. Въпреки това фактът, че Делон няма разрешение за притежаване на оръжие, предизвика фурор едва сега.

Откриването на оръжие предизвика нов кръг в спора между трите деца на Делон – Антъни, Ален-Фабиен и Анушка за това как да се справят със своя тежко болен и много богат баща. Знае се, че Антъни и Ален-Фабиен мразят оръжия. "Това е мачото в баща ми“, казва дъщерята Анушка пред списание Elle. С ужас си спомня как двамата й братя са тичали въоръжени през къщата. "Чувстваха се като в Дивия запад“, каза тя.

Антъни Делон отвърна с тирада в Instagram, в която обвини по-малката си сестра, която беше предпочитана от баща му, че също се забавлява с огнестрелни оръжия в семейния имот. Той отново намекна, че Анушка се е опитала да доведе баща си в Швейцария против волята му, защото там данъкът върху наследството е по-нисък.

Намеси се и бившата половинка на актьора Хироми Ролин, която децата бяха изгонили от къщата с рядко единодушие. "Клиентката ми е много загрижена, че Ален Делон не получава медицинско лечение и има огнестрелни оръжия близо до себе си“, обясни нейният адвокат.

Делон е претърпял няколко инсулта и според децата му трудно се разбира какво говори. Спорът между трите деца се върти между другото и около въпроса дали актьорът да прекара старостта си в резиденцията си във Франция или да се премести в Швейцария, където живее дъщеря му Анушка. Делон има и швейцарско гражданство.

Според най-големия син Антъни, Ален Делон е постановил в завещанието си дъщеря му Анушка да наследи половината, а двамата му сина да наследят по една четвърт от имуществото му. В публичното пространство актьорът често предпочиташе дъщеря си Анушка пред синовете си.

Според френските медии тя не само има ръководна позиция в компанията, която управлява лицензите и рекламните договори на баща й, но и вила със собствен басейн в имота на Делон в Души, южно от Париж. Тя беше единствената, която придружаваше Делон в Кан през 2019 г., когато той получи Палма на честта за делото на живота си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase