Кадър: Нова тв

Певицата Диона бе хваната да шофира под въздействие на наркотици, като тестът отчете кокаин.

„Аз редовно не взимам наркотици, посягала съм. Пробвала съм за първи път няколко години след като дойдох в София, на 20 г. Сега съм на 28 г.”, признава тя. И се върна към момента, в който бе спипана от полицията.

„Всичко помня от този момент. Нямам какво да крия. Прибирах се от снимачен ден, много дълъг и изтощителен. Отивах към вкъщи, нямах търпение да си легна, бях много изморена. Към 4 ч. сутринта ме спряха за рутинна проверка, поискаха ми документи, аз ги предоставих. Помолиха ме да направим тест за алкохол, той беше отрицателен. След това ме помолиха да направим същия за наркотици. Казаха ми, че е положителен за кокаин, бях много учудена”, разказва певицата певицата пред Нова тв.

Тя твърди, че никога не си е позволявала да употребява наркотик или забранено вещество и да се качва да шофира.

Според думите ѝ когато я задържат в Шесто районно управление на МВР, взимат личните ѝ вещи и я събличат, за да я претърсят.

„На мен такова нещо ми се случва за първи път в живота. Неприятно, гадно, срамно. Не откриха нищо в мен, заведоха ме в килия. Прекарах там безкрайно време. Уплаших се много”, споделя още Диона.

„Има две много важни неща, които искам да кажа. Първото е, че аз все още нямам информация за моите кръвни проби. Адвокатите, с които работим по случая също нямат такава информация. Първо достигна до медиите, което не знам колко е правилно и достоверно”, заяви тя и допълни: „Другото, което искам да кажа е, че в пробите  се отчита „наличие на”, а не „под въздействие на”. Тоест може да си употребил назад във времето и то да седи в кръвта с дни, седмици, месеци дори. Сигурна съм, че пробата ми ще бъде отрицателна, защото съм сигурна в себе си”, категорично заяви Диона.

Диона поиска да се извини за снимката с друг фолкпевец - Константин, като се оправда от превъзбуда и нужда от самозащита. И тази шега не била пример за подражание.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase