Снимка БГНЕС

Карл Уедърс, бивш състезател в Националната лига по американски футбол (НФЛ), превърнал се в звезда в холивудските продукции, сред които "Роки", "Хищникът" и "Мандалорецът", почина на 76-годишна възраст, предадоха осведомителните агенции.

Смъртта му е настъпила в четвъртък, 1 февруари, съобщи неговият мениджър Мат Лубър. Уедърс е починал "спокойно в съня си", се казва и в съобщение, разпространено от семейството му. Той се превъплъти в ролята на боксьора Аполо Крийд в "Роки", където участва заедно със Силвестър Сталоун. Преквалифициралият се в актьор спортист се изправи и срещу Арнолд Шварценегер в "Хищникът".

Карл Уедърс се чувстваше еднакво добре, докато показва мускули на големия екран във "Върховен екшън", както и когато се шегува на малкия екран в сериали като "Развитие в застой". Той може би е най-тясно свързан с образа на Крийд, който се появи за първи път като самоуверен, неоспорим световен шампион в тежка категория във филма "Роки" от 1976 г. със Силвестър Сталоун в главната роля, припомня Асошиейтед прес.

Съвсем наскоро Карл Уедърс се снима в хита "Мандалорецът" на Дисни плюс. Той участва и в трите сезона на продукцията, припомня АП. За ролята си Уедърс беше номиниран за награда "Еми" през 2021 г.

Крийд, чийто образ се появява в първите четири филма от поредицата "Роки", почина на ринга в "Роки IV" от 1984 г., изправяйки се срещу грамадния, употребяващ стероиди съветски боксьор Иван Драго, изигран от Долф Лундгрен.

През 1987 г. Уедърс участва във филма "Хищникът", където си партнира с Шварценегер, Джеси Вентура и редица други, а през 1988 г. игра и във "Върховен екшън", предаде БТА.

Карл Уедърс израства в Ню Орлиънс, възхищавайки се на актьори като Уди Строуд, Сидни Поатие и Хари Белафонте, както и на спортистите Джим Браун и Мохамед Али - звезди, разчупили формата и бариерата за цветнокожите, припомня Асошиейтед прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase