Снимка: Getty Images

Здравословните проблеми за кралското семейство продължават!

Сара Фъргюсън, бившата съпруга на принц Андрю и херцогиня на Йорк, разкри, че е била диагностицирана с рак на кожата. Официалното съобщение бе изпратено до всички медии, като се казва, че седмици по-рано майката на принцесите Юджийн и Беатрис е успяла да победи рака на гърдата. Добрата новина обаче е била помрачена от нова ракова диагноза, този път свързана с кожата. Заболяването на Сара е класифицирано като „злокачествен меланом“.

Според говорител на Фърги, както е известна херцогинята, е отстранила няколко бенки, които са били изпратени за анализ от дерматолог. По същото време тя е преминала през реконструктивна операция след мастектомията ѝ. Резултатите от изследванията разкрили, че една от бенките е ракова.

„Херцогинята иска да благодари на целия медицински екип, който я подкрепяше, особено на дерматолога си, чиято бдителност помогна за ранното откриване на болестта. Тя вярва, че нейният опит ще покаже колко е важна проверката на размера, формата, цвета и текстурата на появата на нови бенки, които могат да бъдат признак за меланом“, се казва в съобщението.

Цялата статия за Херцогинята на Йорк, четете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase