Снимка: Getty Images
fallback

Днес модната икона Кейт Мос навършва половин век. Кейт е един от най-вездесъщите супермодели в света откакто се прочу на крехката възраст от 14 години. Тя и до ден днешен е една от най-фотографираните жени в света, а културното ѝ въздействие върху редица поколения е безспорен факт.

Тя беше жената, отговорна за налагането на тесните дънки, които доминираха в гардеробите на младите жени в началото на хилядолетието. Тя наложи и тенденцията моделите да са доста по-слаби. Британката стана известна с фината си фигура и малък бюст, а визията ѝ беше определена като „хероинов шик“, в сравнение с по-високите и по-женствени супермодели от 90-те като Клаудия Шифър, Синди Крауфорд и Ел Макферсън.

Мос става известна за първи път като модел за Calvin Klein, заедно със сегашната холивудска звезда Марк Уолбърг – известен на повечето като „Марки Марк“, с когото в средата на 90-те рекламираха бельото на модния бранд.

Цялата статия за Кейт можете да прочете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Зозо

преди 3 месеца

Тая дрога жива ли е още?

9

Анонимен

преди 3 месеца

Много сте лоялни към западните особи. Не пускате актуални снимки на знаменитостите. Ако й видите актуална снимка ще се уплашите.

8

Аз

преди 3 месеца

Българинът е голям *** като чета коментарите. Жената е прекрасна, а средностатистическият българин изглежда на 50 още щом навърши 30, но тръгнал да обсъжда и коментира Кейт Мос и подобни успели жени. Жалка работа.

fallback