Снимка: БГНЕС

Ален Делон, чието семейство се разпада, обожава дъщеря си, но има бурни отношения със синовете си, които са тръгнали по стъпките му, решени да създадат свое собствено име в сянката на легендата, предадоха АФП и БТА.

Актьорът, който е измъчван от нещастно и самотно детство, налага на двамата си сина особено строго възпитание, както разказва първородният Антони в книгата "Между куче и вълк", публикувана през март 2023 г.: "Можех да си направя извода, че този човек, моят баща, не ме обича, и така да му позволя да унищожи част от мен", пише той.

Тази конфликтна връзка контрастира с любовта, която актьорът изпитва към дъщеря си Анушка, родена през 1990 г. и редовно наричана "жената на живота му". Близостта между тях бе причината тя да връчи на баща си "Златната палма" на филмовия фестивал в Кан през 2019 г. Тя е единственото му дете, поканено от Ален Делон на церемонията, преди да бъде определена за изпълнител на завещанието му.

"Баща им никога не е криел предпочитанията си към дъщеря си", казва биографът на актьора Бернар Виолет в интервю за в. "Паризиен", публикувано в четвъртък.

Според Антони Делон актьорът вече е предприел стъпки, които са много благоприятни за дъщеря му.

"Сестра ми получава 50% от цялото състояние на баща ми. Брат ми (Ален-Фабиан) и аз получаваме запазения дял - 25%", обясни Антони Делон в петък пред телевизия Се Нюз. "Бих постъпил по различен начин", каза той след това пред BFMTV.

Въпреки това, "брат ми и аз искаме да уважим желанието на баща ни", като го оставим в дома му в Души (Лоаре), каза той и обвини сестра си, която живее в Швейцария, че иска да "върне" звездата при себе си по данъчни причини.

Ален Делон не е криел трудностите си като родител. "Не съм сигурен, че съм бил добър баща за тях или добър дядо. Дали бях на ниво? Не мисля", казва той, имайки предвид синовете си, през 2018 г. пред "Пари мач".

Първият син на Ален Делон - Антони, е роден през 1964 г. Той е плод на любовта му с Натали, единствената жена, с която Делон сключва брак. Момчето има трудно детство, белязано от развод и отсъствие на родителите му.

Антони има същите сини очи, гъвкава походка и вид на бандит... След престой в поправително училище, а след това и в затвор за притежание на оръжие, Антони започва да се занимава с кино, но трудно се отърсва от етикета "син на"... и предпочита да се посвети на модата чрез линия кожени якета.

Три десетилетия по-късно, през 1994 г., в двойката, която Ален Делон сформира с нидерландския модел Розали ван Бримен, се ражда Ален-Фабиан. Той е четири години по-малък от сестра си Анушка и за първи път попада в светлината на прожекторите заради стрелба на парти, което организира като непълнолетен. Получава условна присъда и излива проблемите си в книгата "От расата на господарите" (2019). Тя е за начинаещ актьор, "преследван от демоните си", който мечтае да постигне славата на баща си, известен актьор.

Привидно по-спокоен, тридесетгодишният мъж публикува в интернет снимки от Бъдни вечер в Души в края на декември, на които се вижда как е на масата с баща си, Антони и двете си дъщери. Анушка отсъства.

Освен тези три деца, Ален Делон се грижи за Ари Булон, син на певицата от "Велвет ъндърграунд", с която е имал връзка през 60-те години на миналия век, макар и да не признава бащинството. Ари е фотограф и е отгледан от майката на Ален Делон. Той се лекува няколко пъти в психиатрични клиники и рехабилитационни центрове за наркотици. Умира през май 2023 г. на 60-годишна възраст.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase