Снимка: YouTube

"Преди няколко дни ми изпратиха призовка. Чрез адвокатката си синът на Емил Димитров е завел дело срещу мен с иск първоначално за 5000 лв., а впоследствие - за още 15 000 за авторски права", съобщава пред "България Днес" рапърът от Кнежа Кристофър Галовски - Фараона.

Певецът сподели преди няколко месеца, че се страхува да не остане с трите си деца и половинката си на улицата заради огромната за доходите му сума, която ще трябва да изплати като поп на наследника на поп звездата, ако Димитров-син спечели делото.

Още по темата

Името на Галовски, който е финалист от "Гласът на България", нашумя в скандал заради негова чалга версия на хита на Емил Димитров "Моя страна". Колеги на естрадната легенда скочиха срещу Фараона заради гаврата му според тях с неофициалния химн на България. А Емил Димитров-младши побърза да заяви в медиите, че ще съди младия изпълнител за погазването на наследствените му авторски права върху прочутото парче.

Провинциалният рапър си е "вързал гащите" пред Темида, поръчвайки на свои разноски частна експертиза. Изводите на експертите, споделя той, са обнадеждаващи за него и песимистични - за противната страна. "Хората, изготвили експертизата, а те са доказани специалисти в своята област, са установили, че моята песен "Моя Германия" е в размер 9/8. Това е класическо хоро, професионално народно изпълнение, пише го във всеки учебник по теория на музиката. А на Емил Димитров е в размер 9/8 и жанрът е блус, балада. Моето парче е бихармонично, а тяхното - натурален мажор", пояснява Фараона. "Затова няма как по отношение на музиката да спечелят срещу мен в съда", заключава певецът.

Диалогът му с Борислав Андреев, сина на текстописеца на Емил Димитров и негов най-близък приятел до самата му смърт - Васил Андреев, се оказа коренно противоположна на описаното преди време от Галовски.

"Този човек цитира поздрава ми и хубавите думи, които съм казал за изпълнението му, а защо забрави да каже, че няма право да изпълнява без разрешение в такъв вариант съвместната песен на баща ми и на Емил Димитров?", попита риторично Борислав Андреев.

"Имам записани думите му", контрира го пред вестника Фараона. По-същественото в случая е, че Андреев-син не е завел иск в съда срещу изпълнителя от Кнежа. Но...все още!

"Дори да заведе дело, ако спечеля, аз ще предявя контраиск срещу тях за същата сума", закани се Кристофър Галовски. Той е категоричен, че няма да се предаде без бой и да се остави да му вземат къщата заради евентуалния борч. "Синът на Васил Андреев пък няма никакъв шанс срещу мен по отношение на текста, защото в "Моя Германия" има само няколко думи, които са общи с тези в "Моя България", всичко останало е различно. Частната експертиза доказа и това", цака отново със силен коз опонентите си Фараона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase