Шеф Силвена Роу ще направи премиера на своята нова кулинарна книга "У дома" в София. Събитието ще бъде на 4 ноември, събота, от 16:00 ч., в книжарница Сиела, в Mall of Sofia. По време на представянето, гостите ще имат възможността да получат автограф лично от автора.

Тази неделя, 29 октомври, топ кулинарът ще бъде в Пловдив, за да се срещне на живо с любителите на домашно приготвената храна в книжарница „Orange“ (ул. „Княз Александър I-ви” 31).

„Чрез моите рецепти бих искала да вляза във вашите домове, да донеса частица от моето разбиране и усещане за храната. Да споделим прекрасно кулинарно пьтешествие, да се насладим на чудесни ястия, сякаш сме на една маса у дома", споделя шеф Роу за новата си книга.

"У дома" включва в себе си ястия, както с традиционни за родната ни трапеза варива като ориз, боб, леща, така и с навлизащите в кухнята на съвременните домакини чиа, киноа, но и сортове ориз, боб и леща, внасяни от далечни земи – императорски ориз, боб Мунг, френска леща.

Страниците на кулинарния наръчник ще ви срещне с любими и добре познати вкусове, но и ще ви изкуши да експериментирате с ястия, идващи от далечни и екзотични земи.

В книгата ще откриете рецепти като „Моето пиле с ориз“, „Кюфтенца от кайма и ориз с авокадо сос“ и “Азиатско пържено пиле със сусам, броколи и жасминов ориз”. Всички 80 рецепти са красиво илюстрирани и създадени от най-качествени зърнени храни и варива.

За книгата „У дома“ шеф Роу черпи вдъхновение не само от опита натрупан с годините работа в световните кулинарни столици, но и от детските си спомени от родния Пловдив и философията си за здраве и дълголетие, постигнати чрез биохакинг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase