Снимка: БГНЕС

Рядко можем да си представим, че някой би извърнал очи от Джордж Клуни, но и това се случва, особено когато с него е съпругата му Амал. Въпреки че не е известна актриса, моделка или инфлуенсърка, тя е достатъчно позната в своите среди, а и вече в Холивуд. Работата й с неправителствени организации за защита правата на човека в страни от Треия свят я прави една от най-вдъхновяващите дами в днешно време.

Именно заради прекрасната си работа Амал се сдоби със специална награда, получена преди няколко дни във Виена. Докато в града се провежда 80-ия филмов фестивал, в друга зала г-жа Клуни получи заслужени аплодисменти за безкористната дейност, с която цели да направи света едно по-добро място не само за своите близнаци, но и за всички следващи поколения.

На ежегодната церемония DVF Awards 45-годишната Амал беше сред дамите, които получиха награда за лидерство. Събитието бе организирано от модната дизайнерка Даян фон Фърстенбърг, а сред гостите бе и актрисата Ема Томпсън, която беше седнала точно до семейство Клуни. Наградите се раздават на жени, които са демонстрирали куража да се борят, силата да оцеляват и лидерството да вдъхновяват.

Амал беше сред петте жени, почетени за своето лидерство. В списъка влязоха още Амина Дж. Мохамед, зместник-генерален секретар на ООН, Хелена Гуалинга, защитник на околната среда и правата на човека, д-р Джой Буоламвини, основател на Алгоритмичната лига на справедливостта, и Лили Сингх, актриса, писател и адвокат.

Цялата статия можете да  прочетете в Tialoto.bg

Източник:  Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase