Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Гилдията на екранните актьори в САЩ изрази опасение, че изпълнителите могат да бъдат заместени от дигитални аватари, съобщи Ройтерс.

Дигиталните реплики на актьори могат да бъдат използвани безсрочно от студиата, обяви актьорската гилдия. Студиата обаче отговориха, че са предложили защита на изображенията.

Изкуственият интелект е чувствителна тема за актьорите в киното и телевизията, които се страхуват, че гласовете и образите им им могат да бъдат дублирани. Контролът върху дигиталните симулации и употребата им на екрана беше сред темите в  преговорите между гилдията и студиата преди началото на стачката.

Студиата и продуцентите обявиха, че са предложили актьорите да дават съгласие за създаване и употреба на техни дигитални копия. Дънкан Крабтри-Айрланд, който е главен преговарящ от името на актьорската гилдия, каза на пресконференцията, свързана с обявяването на стачката, че предложението на студиата всъщност означава сканиране на фоновите изпълнители - актьори и статисти, и заплащане за един работен ден, при положение, че копието може да се използва "цяла вечност".
(БТА, Розалия Благоева)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Анонимен

преди 9 месеца

Пълни глупости! Преди месец точно завършихме Индиана Джоунс и бачках точно по фейс риплийсмента Технологията още е твърде примитивна за такива страхове. 90 процента от работата си е все още ръчна, класическа клизма с песок и контрагайка. И това при положение, че ни си пишем Айто...

52

Козяк:

преди 9 месеца

"В нашата колонията сме инсталирали 203 аватара в парламента,експеримента е успешен вече 33 години..." :) :) :)

51

Гошо

преди 9 месеца

До Анонимен50-- добре де, като не щат в кръчма ,може продавач -консултът ,макар че аз не съм видял заведение на което да няма обява че търси персонал Обаче да ти кажа най ще им се отвори парашута като професионални протестъри Представяш ли си с какъв драматизъм ще протичат протестите ще се получи нещо средно между Шекспирова трагедия ,Троянската войн и чичо Томовата колиба ,при това на живо

fallback