Снимка: YouTube/ Andrea Production
fallback

След като Рут Колева възмути цялата държава с фотосесия върху мемориала за Априлското въстание в Перущица, наред е и певицата Андреа да скандализира обществото. Тя публикува черно-бял клип, кавър на сръбска песен, на гроба на... Иван Вазов.

"Позор! Тази “чалга” култура извая цели поколения без ценности и мисъл за бъдеще", коментират потребители в социалните мрежи видеото. Песента е кавър на Djanum на Teya Dora. Андреа пее на сръбски баладата, чийто текст е за болката, която няма с кого да споделиш, и за самотата.

Песента посвещава на прабаба си, която се познавала със самия Вазов. Докато е на сцената на театър “Ренесанс”, където замества Мими Балканска, големият български писател ѝ казва, че трябва да продължи с пеенето, и дори ѝ подарява роза. Прадядото на Андреа обаче не е съгласен, защото певиците според него не са достойни жени.

Тази история от дневника на прабаба си Андреа преразказва в инстаграм с думите: “Аз направих този кавър за теб”.

Клипът е черно-бял, а режисьор е Красимир Николов - Стамбини. Андреа е облечена в черна дълга пола и блуза с по-дълбоко деколте, гримът ѝ също е в тъмната гама.


Въпреки сълзите на Андреа обаче клипът бе заклеймен в социалните мрежи.

"Позор! Преди време една певачка се чекна на камбанарията на храм до Самоков, днес друга с клип на гроба на Иван Вазов. Еманация на загиващ морал и възход на простотията!, реагира евродепутатът Ангел Джамбазки. И поиска реакция от Столичната община и Съвета за електронни медии.

"Ако получим сигнал за клипа на Андреа, ще го разгледаме", каза председателят на СЕМ Соня Момчилова, цитирана от "24 часа". Тъй като видеото е в ютюб, от съвета трябва да пратят искане за евентуалното му сваляне до Ирландия, където е регистрирана платформата. Отговорът се получавал до 2 седмици.

СЕМ обаче може да потърси съдействие от българските служби, ако съдържанието на клипа нарушава закона. Така и друг път са сваляни видеа, в които има порнографски елементи или реч на омразата.

Същевременно негативните коментари под клипа повдигат и друг казус: Забравяте Рут Колева, където се снима клечаща и ѝ се виждаше задникът, а и не само, на паметника на трите поколения в Перущица и перущичани я дадоха на прокуратурата. Какво стана по този казус така и не се разбра досега.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

96

Иво от Шумен

преди 9 месеца

Стахотен клип, Андреа е много талантлива. Щеше да е добре ако флиртува малко пред паметника на Иван Вазов, клипът щеше да се получи много добре, няма нищо следващата година :)

95

Иван Георгиев

преди 9 месеца

Гордост и вдъхновение, много хубав клип. Само така и смело напред. Следващият път пред паметника на Васил Левски, това харесваме ние младите хора, ти си гордост за България.

94

Анонимен

преди 10 месеца

Подобни ''новини'' е най-добре да се подминават с безразличие или съжаление... Възрастна дама се въргаля по паметни плочи в центъра на София, в отчаян опит да напомни за себе си... Е, и???

fallback